Current Affairs Quiz 15 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 February 2018

Question 1: In which state has AAP completed 3 yrs of being in power?
A. Delhi
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

AAP has completed 3 yrs of power in Delhi.

Question 2:In which country are all adults organ donors unless they opt out ?
A. US
B. UK
C. Netherlands
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: C

Netherlands makes all adults organ donors.

Question 3: Cyril Ramaphosa is the President of ___
A. S Africa
B. N Africa
C. Maldives
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Cyril Ramaphosa is the President of S Africa.

Question 4: Mohamed Nasheed is the ex-President of ___
A. S Africa
B. N Africa
C. Maldives
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Mohamed Nasheed is the ex-President of Maldives.

Question 5: Who is the CEO of PNB?
A. Indra Nooyi
B. Sunil Mehta
C. Arundhati Roy
D. Rajnish Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

Sunil Mehta is the CEO of PNB.

Question 6:________ has initiated the recruitment process for hiring 89,000 Group C and D employees.
A. Indian Railways
B. Indian Army
C. Punjab Police
D. Mumbai Police

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian Railways has initiated the recruitment process for hiring 89,000 Group C and D employees.

Question 7:Cristiano Ronaldo is a ___
A. Cricketer
B. Hockey player
C. Footballer
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Cristiano Ronaldo is a footballer.

Question 8:The Govt is considering selling between 51% and 76% stake in which company?
A. New India Assurance
B. Air India
C. BSNL
D.ONGC

Answer and Explanation

Answer: B

The Govt is considering selling between 51% and 76% stake in Air India

Question 9: How many teams will take part in the 2018 Hockey World Cup?
A. 10
B. 12
C. 14
D. 16

Answer and Explanation

Answer: D

16 teams will take part in the 2018 Hockey World Cup.

Question 10: ___ state in India will host the 2018 Hockey World Cup
A. Uttar Pradesh
B. West Bengal
C. Odisha
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

Odisha will host the 2018 Hockey World Cup.

Daily Current Affairs: 15 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16

Daily Current Affairs 15 February 2018 Current Affairs Quiz February 15 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest