Current Affairs Quiz 15 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 February 2019

Question 1: Where is the headquarter of Asian Football Confederation Sports association?
A. Malaysia
B. Indonesia
C. Australia
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

President: Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa || Headquarters: Kuala Lumpur, Malaysia || General Secretary: Dato’ Windsor John || Membership: 47 member associations || Founded: 8 May 1954, Manila, Philippines

Question 2: Where is the headquarter of International Labour Organization?
A. Hague
B. Geneva
C. Vienna
D. Bern

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Geneva, Switzerland || Head: Guy Ryder || Founder: Paris Peace Conference, 1919 || Founded: 1919

Question 3: UNICEF, Maharashtra has joined hands with __________ Women and Child Development to focus on the issues in the area of child protection.
A. Goa
B. Gujarat
C. Karnataka
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

UNICEF, Maharashtra has joined hands with Goa Women and Child Development to focus on the issues in the area of child protection.

Question 4: PM Modi has flagged-off India’s first semi-high speed ‘Train 18’ which is rechristened as Vande-Bharat Express which will travel from Delhi to _________.
A. Lucknow
B. Agra
C. Varanasi
D. Mathura

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi has flagged-off India’s first semi-high speed ‘Train 18’ which is rechristened as Vande-Bharat Express which will travel from Delhi to Varanasi.

Question 5: Article ________ of the Indian Constitution, one of the Fundamental Rights, deals with ‘Abolition of Titles’.
A. 20
B. 21
C. 19
D. 18

Answer and Explanation

Answer: D

Article 18 of the Indian Constitution, one of the Fundamental Rights, deals with ‘Abolition of Titles’.

Question 6: What is the capital of Macedonia?
A. Denar
B. Macedonian City
C. Skopje
D. Debjuti

Answer and Explanation

Answer: C

Macedonia Capital: Skopje || Currency: Macedonian denar

Question 7: William Barr has been appointed as the Attorney General of ___________ for the second time.
A. USSR
B. UK
C. USA
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: C

William Barr has been appointed as the Attorney General of USA for the second time.

Question 8: Who is the Chief Election Commissioner of India?
A. Sunil Arora
B. Ashok Lavasa
C. Sushil Chandra
D. Achal Kumar Jyoti

Answer and Explanation

Answer: A

Sunil Arora takes Charge as new Chief Election Commissioner of India. Sunil Arora, who was appointed as the new Chief Election Commissioner by President Ram Nath Kovind, succeeded OP Rawat

Question 9: Acc. to the ‘World Employment and Social Outlook Trends 2019’ Report, The Global unemployment levels fell to a steady _______ in 2018.
A. 8.0%
B. 7.0%
C. 6.0%
D. 5.0%

Answer and Explanation

Answer: D

Acc. to the ‘World Employment and Social Outlook Trends 2019’ Report, The Global unemployment levels fell to a steady 5.0% in 2018.

Question 10: People for the Ethical Treatment of Animals is an American animal rights organization based in __________.
A. UK
B. USA
C. France
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

People for the Ethical Treatment of Animals is an American animal rights organization based in Norfolk, Virginia, and led by Ingrid Newkirk, its international president.

Daily Current Affairs: 15 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28




Pin It on Pinterest