Current Affairs Quiz 15 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 15 February 2020

Question 1:_____________ will host the National Organic Food Festival for women entrepreneurs.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

New Delhi will host the National Organic Food Festival for women entrepreneurs.

Question 2:Who is the Governor of Haryana?
A. Anandiben Patel
B. Satyadev Narayan Arya
C. Manohar Lal Khattar
D. Jagdish Mukhi

Answer and Explanation

Answer: B

Haryana: Capital: Chandigarh || HDI rank: 7th || Governor: Satyadev Narayan Arya || Chief minister: Manohar Lal Khattar

Question 3:The Pravasi Bharatiya Kendra and the Foreign Service Institute will be named after __________.
A. Sushma Swaraj
B. Arun Jaitley
C. Atal Bihari Vajpayee
D. Lal Krishna Adavani

Answer and Explanation

Answer: A

The Pravasi Bharatiya Kendra and the Foreign Service Institute will be named after Sushma Swaraj.

Question 4:Darwin Day on ____________is a celebration to commemorate the birthday of Charles Darwin.
A. 12 February
B. 13 February
C. 14 February
D. 15 February

Answer and Explanation

Answer: A

Darwin Day is a celebration to commemorate the birthday of Charles Darwin on 12 February 1809.

Question 5:Who is the current Secretary of State for the Home Department of the United Kingdom?
A. Rishi Sunak
B. Priti Patel
C. Sajid Javid
D. Alok Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

Priti Sushil Patel is a British politician who has served as Secretary of State for the Home Department since 2019 and the Member of Parliament for Witham since 2010. She served as Secretary of State for International Development from 2016 to 2017.

Question 6:Narcotics Control Bureau has organised the two days BIMSTEC’s Conference on Combating Drug Trafficking in ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Narcotics Control Bureau has organised the two days BIMSTEC’s Conference on Combating Drug Trafficking in New Delhi.

Question 7:_____________ has been appointed as the new President of the Institute of Chartered Accountants (ICAI).
A. Atul Kumar Sharma
B. Atul Kumar Sahay
C. Atul Kumar Gupta
D. Atul Kumar Sinha

Answer and Explanation

Answer: C

Atul Kumar Gupta has been appointed as the new President of the Institute of Chartered Accountants (ICAI).

Question 8:The 15th Finance Commission has constituted panel on Defence and Internal security, headed by the Chairman of the Fifteenth Finance Commission __________.
A. N K Singh
B. Shaktikanta Das
C. Ajay Narayan Jha
D. Arvind Subramanian

Answer and Explanation

Answer: A

The 15th Finance Commission has constituted panel on Defence and Internal security, headed by the Chairman of the Fifteenth Finance Commission N K Singh.

Question 9:General Insurance Corporation of India has received the license from Central Bank of the __________ Federation to commence reinsurance business in the country.
A. Russian
B. British
C. Spanish
D. French

Answer and Explanation

Answer: A

General Insurance Corporation of India has received the license from Central Bank of the Russian Federation to commence reinsurance business in the country.

Question 10:Former Indian Cricketer _____________ has been appointed as director of cricket of the UAE.
A. Ajay Jadeja
B. Robin Singh
C. Venkatesh Prasad
D. Anshuman Gaekwad

Answer and Explanation

Answer: B

Former Indian Cricketer Robin Singh has been appointed as director of cricket of the UAE.

Daily Current Affairs: 15 February

Daily Current Affairs 15 February 2020 Current Affairs Quiz 15 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest