Current Affairs Quiz 16 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 February 2019

Question 1: Who is the CEO of MasterCard?
A. Ajaypal Singh Banga
B. Tajpal Singh Banga
C. Karampal Singh Banga
D. Aryapal Singh Banga

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Ajaypal Singh Banga || Headquarters: Purchase, Harrison, New York, United States

Question 2: Where is the headquarter of NASA?
A. New York
B. Washington
C. Chicago
D. Texas

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Washington, D.C., United States || Founder: Dwight D. Eisenhower || Founded: 29 July 1958, United States of America || Subsidiaries: Johnson Space Center,

Question 3: ____________ has retained Irani Cup 2019 after the match ended in a draw with ‘Rest of India’.
A. Vidarbha
B. Saurashtra
C. Maharashtra
D. Marathwada

Answer and Explanation

Answer: A

Vidarbha has retained Irani Cup after the match ended in a draw with ‘Rest of India’.

Question 4: The 28th edition of the Sultan Azlan Shah Cup will be held in ___________, Malaysia.
A. George Town
B. Malacca Town
C. Ipoh
D. Johor Bahru

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 Sultan Azlan Shah Cup will be the 28th edition of the Sultan Azlan Shah Cup. It will be held in Ipoh, Malaysia from 23 until 30 March.

Question 5: Sourabh Verma has claimed the men’s singles title by defeating ______________ in the 83rd Yonex-Sunrise Senior Badminton Nationals.
A. Lakshya Sen
B. P Kashyap
C. HS Pronoy
D. Kadambi Srikant

Answer and Explanation

Answer: A

Sourabh Verma has claimed the men’s singles title by defeating Lakshya Sen in the 83rd Yonex-Sunrise Senior Badminton Nationals.

Question 6: Amazon in partnership with ______________ launched ‘Amazon Pay Unified Payment Interface’.
A. HDFC Bank
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon in partnership with Axis Bank launched ‘Amazon Pay Unified Payment Interface’.

Question 7: Philippine President _____________ is planning to modify country’s name to ‘Maharlika’.
A. Antonio Trillanes
B. Leni Robredo
C. Rodrigo Duterte
D. Benigno Aquino

Answer and Explanation

Answer: C

Philippine President Rodrigo Duterte is planning to modify country’s name to ‘Maharlika’.

Question 8: NASA has declared its Longest-Running Mars Rover ____________ dead after unable to contact it.
A. Marvellous
B. Splendid
C. Prosperity
D. Opportunity

Answer and Explanation

Answer: D

NASA has declared its Longest-Running Mars Rover ‘Opportunity’ dead after unable to contact it.

Question 9: World Sustainable Development Summit 2019 was inaugurated by Vice President M. Venkaiah Naidu at Vigyan Bhawan, ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

World Sustainable Development Summit 2019 was inaugurated by Vice President M. Venkaiah Naidu at Vigyan Bhawan, New Delhi.

Question 10: _________ will be notified as a heritage instrument of Goa.
A. Sarang
B. Table
C. Dholak
D. Ghumot

Answer and Explanation

Answer: D

‘Ghumot’ will be notified as a heritage instrument of Goa.

Daily Current Affairs: 16 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Pin It on Pinterest