Current Affairs Quiz 17 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 February 2018

Question 1: Edappadi Palanisami is the CM of _______
A. Tamil Nadu
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Edappadi Palanisami is the CM of Tamil Nadu.

Question 2:Which country said it will relax visa norms for India?
A. US
B. UK
C. Netherlands
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: D

Iran will reduce the visa norms for India.

Question 3: Hassan Rouhani is the President of _____
A. S Africa
B. N Africa
C. Maldives
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: D

Hassan Rouhani is the President of Iran.

Question 4: ______ had cut aid to Pakistan last month.
A. UN
B. US
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US had cut aid to Pakistan last month.

Question 5: Who is world number one men’s singles tennis player?
A. Rafael Nadal
B. Leander Paes
C. Roger Federer
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Roger Federer is world number one tennis player.

Question 6: Who is the Indian cricket player with most Man of the Match awards?
A. Virat Kohli
B. Sachin Tendulkar
C. Sourav Ganguly
D. MS Dhoni

Answer and Explanation

Answer: B

Sachin Tendulkar has won 62 Man of the Match awards.

Question 7:Roger Federer became world number one for the first time in ________
A. 2001
B. 2002
C. 2003
D. 2004

Answer and Explanation

Answer: D

He became world number 1 for the first time in 2004 and stayed on for 237 weeks.

Question 8: What is the market capitalisation of Bitcoin?
A. 161 billion dollars
B. 171 billion dollars
C. 181 billion dollars
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

The market capitalisation of Bitcoin is $181 bn.

Question 9: What is the trade deficit of India ?
A. 16.3 billion dollars
B. 17.3 billion dollars
C. 14 billion dollars
D. 20 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: A

The trade deficit of India is $16.3 bn.

Question 10: SC has reduced Cauvery water quota from 192 TMC to 177.25 TMC for ____
A. Kerala
B. Karnataka
C. Pondicherry
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: D

The Supreme Court has reduced the water quota to Tamil Nadu.

Daily Current Affairs: 17 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18

ly Current Affairs 17 February 2018 Current Affairs Quiz February 17 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest