Current Affairs Quiz 17 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 February 2019

Question 1: Where is the headquarter of Inland Waterways Authority of India?
A. Noida
B. Guru gram
C. Ghaziabad
D. Old Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Website: iwai.nic.in || Founded: 27 October 1986 || Sector: Inland navigation || Headquarters: Noida || Agency executive: Jalaj Shrivastava (Chairman) || Parent agency: Ministry of Shipping

Question 2: ____________ from Chandigarh has become the first Indian Woman Flight Engineer to be inducted by the Indian Air Force.
A. Heera Jaiswal
B. Hina Jaiswal
C. Hema Jaiswal
D. Neha Jaiswal

Answer and Explanation

Answer: B

Hina Jaiswal from Chandigarh has become the first Indian Woman Flight Engineer to be inducted by the Indian Air Force.

Question 3:Narayanpet and Mulug will be new notified districts in ____________.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

Narayanpet and Mulug will be new notified districts in Telangana. || Capital: Hyderabad || Official song: Jaya Jaya He Telangana || Chief minister: K. Chandrashekar Rao

Question 4: The ___________ Govt. will confer upon Sushma Swaraj the Grand Cross of the Order of Civil Merit.
A. Italian
B. German
C. French
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: D

The Spanish Govt. will confer upon Sushma Swaraj the Grand Cross of the Order of Civil Merit.

Question 5: Argentina’s President ____________ has arrived in New Delhi and will hold talks with PM Modi.
A. Mauricio Macri
B. Cristina Fernández de Kirchner
C. María Eugenia Vidal
D. Juliana Awada

Answer and Explanation

Answer: A

Argentina’s President Mauricio Macri has arrived in New Delhi and will hold talks with PM Modi.

Question 6: World Bank and Himachal Pradesh Govt. has signed a ___________ million loan agreement for Shimla Water Supply Project.
A. $70
B. $60
C. $40
D. $50

Answer and Explanation

Answer: C

World Bank and Himachal Pradesh Govt. has signed a $40 million loan agreement for Shimla Water Supply Project.

Question 7: _____________ has been appointed as the new Chairman of Central Board of Direct Taxes.
A. Praveen Chandra Mody
B. Mohan Chandra Mody
C. Pramod Chandra Mody
D. Mahim Chandra Mody

Answer and Explanation

Answer: C

Pramod Chandra Mody has been appointed as the new Chairman of Central Board of Direct Taxes.

Question 8: Which of the following is the capital of Bulgaria?
A. Sofia
B. Lev
C. Bulgarian City
D. Cyrillic

Answer and Explanation

Answer: A

Bulgaria :- Capital: Sofia || Currency: Bulgarian lev || Official script: Cyrillic

Question 9: A robot named Bandicoot has been introduced for drainage-cleaning purpose in ___________.
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: D

A robot named Bandicoot has been introduced for drainage-cleaning purpose in Chennai.

Question 10: ‘Early Ed Asia 2019’ Conference is Asia’s largest conference on Early Childhood, has started in _____________.
A. Jodhpur
B. Jaipur
C. Udaipur
D. Jaisalmer

Answer and Explanation

Answer: B

‘Early Ed Asia 2019’ Conference is Asia’s largest conference on Early Childhood, has started in Jaipur, Rajasthan.

Daily Current Affairs: 17 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 17 February 2019 Current Affairs Quiz 17 February 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest