Current Affairs Quiz 17 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 February 2020

Question 1:The 65th Amazon Filmfare Awards 2020 was held in ______________.
A. Assam
B. West Bengal
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

The 65th Amazon Filmfare Awards 2020 was held in Assam. The event was hosted by Karan Johar, Vicky Kaushal and Varun Dhawan.

Question 2:_____________ Chief Minister Pinarayi Vijayan has launched ‘Yodhav’ (Warrior) mobile app to inform police about drug abuse and its distribution.
A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Kerala Chief Minister Pinarayi Vijayan has launched ‘Yodhav’ (Warrior) mobile app to inform police about drug abuse and its distribution.

Question 3:President Kovind presented the President’s Colour to ____________ in Lonavala, Maharashtra.
A. INS Shivaji
B. INS Tanhaji
C. INS Shambhuji
D. INS Sambhaji

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind presented the President’s Colour to INS Shivaji in Lonavala, Maharashtra.

Question 4:PM Modi will inaugurate the 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals (CMS) at __________, Gujarat.
A. Gandhinagar
B. Vadodara
C. Surat
D. Ahmadabad

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi will inaugurate the 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals (CMS) at Gandhinagar, Gujarat.

Question 5:The 43rd Governing Council of the International Fund for Agricultural Development (IFAD) of the United Nations was held in __________.
A. Rome
B. Paris
C. Venice
D. Vienna

Answer and Explanation

Answer: A

The 43rd Governing Council of the International Fund for Agricultural Development (IFAD) of the United Nations was held in Rome.

Question 6:Senior IAS officer _____________ was appointed as the new finance secretary replacing Rajiv Kumar.
A. P. Radhakrishnan
B. Shiv Pratap Shukla
C. Debasish Panda
D. Nirmala Sitharaman

Answer and Explanation

Answer: C

Senior IAS officer Debasish Panda was appointed as the new finance secretary replacing Rajiv Kumar.

Question 7:The World’s Biggest Cricket Stadium, the Motera Stadium in ____________ renamed as the Sardar Vallabhbhai Stadium and will be inaugurated by US President Donald Trump during his visit to India.
A. Surat
B. Gandhinagar
C. Ahmadabad
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: C

The World’s Biggest Cricket Stadium, the Motera Stadium in Ahmedabad renamed as the Sardar Vallabhbhai Stadium and will be inaugurated by US President Donald Trump during his visit to India.

Question 8:____________ has constituted a committee which will suggest on policy matters pertaining to development of municipal debt securities.
A. SEBI
B. PFRDI
C. NABARD
D. RBI

Answer and Explanation

Answer: A

SEBI has constituted a committee which will suggest on policy matters pertaining to development of municipal debt securities.

Question 9:Boxer _____________ has ranked No 1 by IOC’s Boxing Task Force rankings in the 52 kilogram category for Olympic Qualifiers.
A. Amit Panghal
B. Shiva Thapa
C. Vikas Krishan Yadav
D. Gaurav Bidhuri

Answer and Explanation

Answer: A

Boxer Amit Panghal has ranked No 1 by IOC’s Boxing Task Force rankings in the 52 kilogram category for Olympic Qualifiers.

Question 10:____________ has lowered India’s GDP Growth Rate to 5.4% for 2020 and 5.8% for 2021.
A. IMF
B. Moody’s
C. World Bank
D. The Economist

Answer and Explanation

Answer: B

Moody’s has lowered India’s GDP Growth Rate to 5.4% for 2020 and 5.8% for 2021.

Daily Current Affairs: 17 February

Daily Current Affairs 17 February 2020 Current Affairs Quiz 17 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest