Current Affairs Quiz 18 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 February 2018

Question 1: Vijay Rupani is the CM of _____
A. Tamil Nadu
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Vijay Rupani is the Chief Minister of Gujarat.

Question 2:Which country does Roger Federer belong to ?
A. US
B. UK
C. Netherlands
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: D

Roger Federer belongs to Switzerland.

Question 3: Hassan Rouhani is the President of ___
A. S Africa
B. N Africa
C. Maldives
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: D

Hassan Rouhani is the President of Iran.

Question 4: Jimmy Connors is a ____
A. Cricketer
B. Shooter
C. Tennis player
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Jimmy Connors is a tennis player.

Question 5: Federer won the Rotterdam Open against ___
A. Rafael Nadal
B. Leander Paes
C. Jimmy Connors
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: D

Roger Federer is won the Rotterdam Open against Grigor Dimitrov .

Question 6: How many career titles has Federer won?
A. 96
B. 97
C. 98
D. 100

Answer and Explanation

Answer: B

Federer has won 97 career titles.

Question 7: Which city recently hosted 8th Theatre Olympics?
A. Bengaluru
B. Delhi
C. Ahmedabad
D. Chandigarh

Answer and Explanation

Answer:

Delhi hosts 8th Theatre Olympics at Red Fort

Question 8: Aseman Airlines ATR plane crashed in ___
A. Iraq
B. Iran
C. Syria
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

The plane crashed in Iran, killing 66 people.

Question 9: Tehran is the capital of ___
A. Israel
B. Iraq
C. Iran
D. Ireand

Answer and Explanation

Answer: C

Tehran is the capital of Iran.

Question 10: Which airline is established under UDAN scheme ?
A. Air West Bengal
B. Air Karnataka
C. Air Delhi
D. Air Odisha

Answer and Explanation

Answer: D

Air Odisha is launched under Centre’s UDAN scheme.

Daily Current Affairs: 18 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18

Daily Current Affairs 18 February 2018 Current Affairs Quiz February 18 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest