Current Affairs Quiz 2 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 February 2019

Question 1: Where is the Headquarter of ICICI Bank?
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Pune
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || Founder: Industrial Credit and Investment Corporation of India || Founded: June 1994, Vadodara

Question 2: Who is the CEO of Dr Reddy’s Laboratories Company?
A. GV Vishwanath
B. GV Prasad
C. Kallam Reddy
D. Anji Reddy

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: GV Prasad || Headquarters: Hyderabad || Founder: Kallam Anji Reddy

Question 3: Intel Corporation is an American multinational corporation and technology company headquartered _______________.
A. California
B. New York
C. Chicago
D. Texas

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Santa Clara, California, United States || Founders: Gordon Moore, Robert Noyce

Question 4: Who is the Prime Minister of Australia?
A. Scott Anderson
B. Scott Harrison
C. Scott Bradly
D. Scott Morrison

Answer and Explanation

Answer: D

Australia :- Capital: Canberra || Prime Minister: Scott Morrison || Currency: Australian Dollar

Question 5: Qatar has crowned as champion of 2019 AFC Asian Cup defeating __________ in Final.
A. Japan
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: A

Qatar has crowned as champion of 2019 AFC Asian Cup. Runner-up : Japan

Question 6: Golfer ___________ has become the first Indian to earn card for Australian LPGA.
A. Mahi Kapoor
B. Veena Kapoor
C. Vani Kapoor
D. Meena Kapoor

Answer and Explanation

Answer: C

Golfer Vani Kapoor has become the first Indian to earn card for Australian LPGA. She secured 12th Rank tied with three others in the qualifying tournament at the Ballarat Golf Club in Australia.

Question 7: Stewart Adams who passed away, was a _____________ chemist and was the main part of a team from Boots which developed the painkiller ibuprofen in the early 1960s.
A. German
B. Spanish
C. British
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: C

Stewart Adams who passed away, was a British chemist and was the main part of a team from Boots which developed the painkiller ibuprofen in the early 1960s.

Question 8: What is the theme of World Wetlands Day?
A. Wetlands and Sustainable Climate
B. Wetlands and Sustainable Change
C. Wetlands and Climate Threat
D. Wetlands and Climate Change

Answer and Explanation

Answer: D

World Wetlands Day :- World Wetlands Day is celebrated every year on the 2nd February. || Theme :- ‘Wetlands and Climate Change’.

Question 9: Germany, ___________ and UK have set up a payment channel ‘INSTEX’ with Iran to ease trade with Iran and circumvent US sanctions.
A. Italy
B. Spain
C. France
D. Portugal

Answer and Explanation

Answer: C

Germany, France and UK have set up a payment channel ‘INSTEX’ with Iran to ease trade with Iran and circumvent US sanctions.

Question 10: The Central Government has appointed Madhya Pradesh cadre IPS officer ____________ as the director of the Central Bureau of Investigation.
A. Rakesh Kumar Shukla
B. Ajinkya Kumar Shukla
C. Rishi Kumar Shukla
D. Rishabh Kumar Shukla

Answer and Explanation

Answer: C

The Central Government has appointed Madhya Pradesh cadre IPS officer Rishi Kumar Shukla as the director of the Central Bureau of Investigation.

Daily Current Affairs: 2 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 2 February 2019 Current Affairs Quiz 2 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest