Current Affairs Quiz 2 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 February 2020

Question 1:_____________ will open India’s first snow leopard conservation center.
A. Uttarakhand
B. Arunachal Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: A

Uttarakhand will open India’s first snow leopard conservation center.

Question 2:Harsh Vardhan Shringla took charge as new foreign secretary for a two-year term, succeeding ___________.
A. Raveesh Kumar
B. Vijay Gokhale
C. Subrahmanyam Jaishankar
D. Sujatha Singh

Answer and Explanation

Answer: B

Harsh Vardhan Shringla took charge as new foreign secretary for a two-year term, succeeding Vijay Gokhale.

Question 3:US President Donald Trump has signed the new USMCA North American trade pact with Canada and __________ into law.
A. Mexico
B. Hatti
C. Alaska
D. Panama

Answer and Explanation

Answer: A

US President Donald Trump has signed the new United States–Mexico–Canada Agreement (USMCA) North American trade pact with Canada and Mexico into law.

Question 4:Sanjana Kapoor received the prestigious ___________ honour of ‘Chevalier dans lOrdre des Arts et des Lettres’ (Knight of the Order of Arts and Letters).
A. French
B. Spanish
C. German
D. British

Answer and Explanation

Answer: A

Sanjana Kapoor received the prestigious French honour of ‘Chevalier dans lOrdre des Arts et des Lettres’ (Knight of the Order of Arts and Letters).

Question 5:__________ composer Eimear Noone will be the first woman to conduct an orchestra at the Oscars.
A. Irish
B. British
C. French
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

Irish composer Eimear Noone will be the first woman to conduct an orchestra at the Oscars.

Question 6:____________ has been ranked first in a survey conducted by the World Breastfeeding Trends Initiative on Breast Feeding support Policies and Programs.
A. Bhutan
B. Nepal
C. Sri Lanka
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

Sri Lanka has been ranked first in a survey conducted by the World Breastfeeding Trends Initiative on Breast Feeding support Policies and Programs.

Question 7:___________ has announced $1-million grant to promote news literacy in India.
A. Adobe
B. Microsoft
C. Google
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: C

Google has announced $1-million grant to promote news literacy in India.

Question 8:______________ and the Japan External Trade Organisation (JETRO) have teamed up to match startups and tech firms with Venture Capitalists.
A. NASSCOM
B. FICCI
C. CCI
D. FCI

Answer and Explanation

Answer: A

National Association of Software and Services Companies and the Japan External Trade Organisation (JETRO) have teamed up to match startups and tech firms with Venture Capitalists.

Question 9:Economic Outlook Survey by FICCI has projected the India’s GDP Growth for 2019-20 at ___________ and to improve to 5.5% in FY21.
A. 5.0%
B. 5.1%
C. 4.9%
D. 4.8%

Answer and Explanation

Answer: A

Economic Outlook Survey by FICCI has projected the India’s GDP Growth for 2019-20 at 5.0% and to improve to 5.5% in FY21.

Question 10: The 36th National Games of India will be held between 20 October and 4 November 2020 in __________, India.
A. Haryana
B. Goa
C. Assam
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

The 36th National Games of India will be held between 20 October and 4 November 2020 in Goa, India.

Daily Current Affairs: 2 February

Daily Current Affairs 2 February 2020 Current Affairs Quiz 2 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest