Current Affairs Quiz 20 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 February 2018

Question 1: N Chandrababu Naidu is the CM of _____
A. Tamil Nadu
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

N Chandrababu Naidu is the CM of Andhra Pradesh.

Question 2:Which country’s cities partnered to attract more tourists from India?
A. US
B. UK
C. Netherlands
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: B

UK’s 3 cities partnered to attract more tourists from India.

Question 3: Abdulla Yameen Abdul Gayoom is the President of ___
A. S Africa
B. N Africa
C. Maldives
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

Abdulla Yameen Abdul Gayoom is the President of Maldives.

Question 4: Sardar Singh is a ____
A. Cricketer
B. Hockey player
C. Tennis player
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: B

Sardar Singh is a Hockey player.

Question 5: Who is the 1st Indian to cross 900 points in 50-over format?
A. Sachin Tendulkar
B. Virat Kohli
C. MS Dhoni
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Virat Kohli is the 1st Indian to cross 900 points in 50-over format.

Question 6: Azlan Shah Cup will be held in ___
A. Singapore
B. Hong Kong
C. Malaysia
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Azlan Shah Cup will be held in Malaysia.

Question 7:Who is the owner of Rotomac Pens?
A. Nirav Modi
B. Vikram Kothari
C. Vijay Mallya
D. Satya Nadella

Answer and Explanation

Answer: B

Vikram Kothari is the owner of Rotomac Pens.

Question 8: The first all-woman crew Railway station is in ___
A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: C

The first all-woman crew Railway Station is in Mumbai.

Question 9: Who is the Chief of YSR Congress ?
A. Rahul Gandhi
B. Sonia Gandhi
C. Jagan Mohan Reddy
D. YS Rajshekhar Reddy

Answer and Explanation

Answer: C

YS Jagan Mohan Reddy is the Chief of YSR Congress.

Question 10: The matter involving PNB and which of the following is being described as India’s largest banking fraud?
A. Vijay Mallaya
B. Lalit Modi
C. Nirav Modi
D. Harshad Mehta

Answer and Explanation

Answer: C The matter involving PNB and Nirav Modi is being described as India’s largest banking fraud.

Daily Current Affairs: 20 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20

Daily Current Affairs 20 February 2018 Current Affairs Quiz February 20 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest