Current Affairs Quiz 20 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 February 2019

Question 1: Naomi Osaka is a professional ___________ player who represents Japan.
A. Tennis
B. Badminton
C. Boxer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: A

Naomi Osaka is a professional tennis player who represents Japan. She is the current US Open and Australian Open champion in women’s singles, and No. 1 in the Women’s Tennis Association rankings, which she achieved in January 2019.

Question 2: Simone Arianne Biles is an ___________ artistic gymnast.
A. British
B. American
C. Spanish
D. German

Answer and Explanation

Answer: B

Simone Arianne Biles is an American artistic gymnast. Biles is the 2016 Olympic individual all-around, vault and floor gold medallist, and balance-beam bronze medallist. She was part of the gold-medal-winning team dubbed the “Final Five” at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro.

Question 3: Shiv Chhatrapati Lifetime Achievement Award to the Mallakhamb coach __________.
A. Savargya Deshpande
B. Uday Dash
C. Savargya Dash
D. Uday Deshpande

Answer and Explanation

Answer: D

Shiv Chhatrapati Lifetime Achievement Award to the Mallakhamb coach Uday Deshpande.

Question 4: ‘National Electronics Policy 2019’ aims to achieve a turnover of $400 billion in Electronics System Design and Manufacturing sector by __________.
A. 2025
B. 2020
C. 2022
D. 2030

Answer and Explanation

Answer: A

‘National Electronics Policy 2019’ aims to achieve a turnover of $400 billion in Electronics System Design and Manufacturing sector by 2025.

Question 5: __________ is a term used to refer to the income tax payable on capital raised by unlisted companies via issue of shares.
A. Venture Capitalist Tax
B. Income Tax
C. Profit after Tax
D. Angel tax

Answer and Explanation

Answer: D

Angel tax is a term used to refer to the income tax payable on capital raised by unlisted companies via issue of shares.

Question 6: The 79th Indian History Congress (IHC) will be held at Barkatullah University in __________.
A. Gwalior
B. Indore
C. Bhopal
D. Jabalpur

Answer and Explanation

Answer: C

The 79th Indian History Congress (IHC) will be held at Barkatullah University in Bhopal.

Question 7: The 40th International Annual Desert Festival was held at _____________, Rajasthan.
A. Udaipur
B. Jodhpur
C. Jaisalmer
D. Bikaner

Answer and Explanation

Answer: C

The 40th International Annual Desert Festival was held at Jaisalmer, Rajasthan.

Question 8: Who is the President of Israel?
A. Benjamin Netanyahu
B. Benjamin Rivlin
C. Reuven Rivlin
D. Reuven Netanyahu

Answer and Explanation

Answer: C

President: Reuven Rivlin || Capital: Jerusalem || Currency: Israeli new shekel || Prime Minister: Benjamin Netanyahu.

Question 9: PM Modi has flagged off the world’s first Diesel to Electric Converted Locomotive at Diesel Locomotive Works campus in __________.
A. Varanasi
B. Lucknow
C. Kanpur
D. Gorakhpur

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has flagged off the world’s first Diesel to Electric Converted Locomotive at Diesel Locomotive Works campus in Varanasi.

Question 10: Henrieta Farkašová is a __________ alpine skier and nine-time Paralympic champion
A. Hungarian
B. Slovakian
C. Romanian
D. Ethiopian

Answer and Explanation

Answer: B

Henrieta Farkašová is a Slovak alpine skier and nine-time Paralympic champion in the B3 category. Farkašová’s motto is: “Impossible is nothing”.

Daily Current Affairs: 20 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20

Daily Current Affairs 20 February 2019 Current Affairs Quiz 20 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest