Current Affairs Quiz 22 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 February 2018

Question 1: Manohar Parrikar is the CM of _____
A. Tamil Nadu
B. Goa
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Manohar Parrikar is the CM of Goa.

Question 2: Avani Chaturvedi is __ Indian woman to fly fighter jet solo
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: A

Avani Chaturvedi is 1st Indian woman to fly fighter jet solo.

Question 3: Gorkhaland is a place in ___
A. Bihar
B. Chhattisgarh
C. West Bengal
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

Gorkhaland is a place in West Bengal.

Question 4: Marit Bjoergen is a ____
A. Cricketer
B. Hockey player
C. Skier
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Marit Bjoergen is a skier.

Question 5: Kaizad Heerjee is the CEO of ___
A. Aircel
B. Airtel
C. Vodafone
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Kaizad Heerjee is the CEO of Aircel.

Question 6: Winter Olympics are being held in ___
A. S Korea
B. Hong Kong
C. Malaysia
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Winter Olympics is being held in S Korea.

Question 7:N Korea sent __ athletes to Winter Olympics
A. 12
B. 22
C. 32
D. 42

Answer and Explanation

Answer: B

N Korea sent 22 athletes to Winter Olympics.

Question 8: _____ has suggested arming teachers to prevent school shootings
A. Melanie Trump
B. Donald Trump
C. Ivanka Trump
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: B

Donald Trump suggests arming teachers to prevent school shootings

Question 9: Who is the Chief of YSR Congress ?
A. Rahul Gandhi
B. Sonia Gandhi
C. Jagan Mohan Reddy
D. YS Rajshekhar Reddy

Answer and Explanation

Answer: C

YS Jagan Mohan Reddy is the Chief of YSR Congress.

Question 10: Ghouta is a place in ____.
A. Iran
B. Iraq
C. Syria
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: C

Ghouta is a place in Syria.

Daily Current Affairs: 22 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20
Feb-21Feb-22Feb-23

Daily Current Affairs 22 February 2018 Current Affairs Quiz February 22 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]