Current Affairs Quiz 22 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 February 2019

Question 1: Who is the Coach of India Women’s National Cricket Team?
A. WV Raman
B. Ramesh Powar
C. Rahul Dravid
D. Ravi Shastri

Answer and Explanation

Answer: A

President: C.K. Khanna || Headquarters: Mumbai || Chief Exec: Rahul Johri || Women’s coach: W.V.Raman || Men’s coach: Ravi Shastri || Founded: December 1928

Question 2: Where is the headquarter of International Basketball Federation?
A. Austria
B. Switzerland
C. USA
D. UK

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mies, Switzerland || President: Horacio Muratore || Abbreviation: FIBA || Secretary General: Andreas Zagklis || Membership: 213 national federations || Location: Mies, Switzerland

Question 3: Who is the Governor of Meghalaya?
A. Tathagata Roy
B. Conrad Roy
C. Conrad Sangma
D. Tathagata Sangma

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Shillong || Governor: Tathagata Roy || Chief minister: Conrad Sangma || Formation: 21 January 1972

Question 4: The Supreme Court has appointed Justice _________ as the ombudsman for the BCCI under the terms of constitution of the cricket board.
A. DK Jain
B. SP Jain
C. MK Jain
D. GV Jain

Answer and Explanation

Answer: A

The Supreme Court has appointed Justice DK Jain as the ombudsman for the BCCI under the terms of constitution of the cricket board.

Question 5: ___________ has appointed Anirban Mukherjee as the CEO of online payments service provider PayU India.
A. Kester’s
B. Aspers
C. Jaspers
D. Naspers

Answer and Explanation

Answer: D

Naspers (Headquarters: Cape Town, South Africa || Subsidiaries: OLX, Allegro, eMAG, MultiChoice, PayU, Showmax) is a broad-based multinational internet and media group headquartered in South Africa, offering services in more than 130 countries. Its principal operations are in internet communication, entertainment, gaming and e-commerce.

Question 6: PM Modi has inaugurated a Supercomputer named _________ (833 TeraFlop Capacity) at IIT-Banaras Hindu University.
A. PARAM Namaami
B. PARAM Namaah
C. PARAM Shivay
D. PARAM Vitarag

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi has inaugurated a Supercomputer named ‘PARAM Shivay’ (833 TeraFlop Capacity) at IIT-Banaras Hindu University.

Question 7: The Central Board of Trustees (CBT) has decided to recommend raising rate to _________ for the fiscal year 2018-19.
A. 8.85%
B. 8.75%
C. 8.65%
D. 8.55%

Answer and Explanation

Answer: C

The Central Board of Trustees (CBT) has decided to recommend raising rate to 8.65% for the fiscal year 2018-19. The rate was 8.55% for 2017-18.

Question 8: Soumitro Chakraborty was conferred with ‘CEO of the year’ award at the 8th World CSR Congress held in __________.
A. Chennai
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Dr Soumitro Chakraborty was conferred with ‘CEO of the year’ award at the 8th World CSR Congress held in Mumbai.

Question 9: Mammal Great Barrier Reef Rodent in _________ is the first mammal believed to have been killed off by Human-Induced Climate Change.
A. Australia
B. China
C. Russia
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

Mammal Great Barrier Reef Rodent in Australia is the first mammal believed to have been killed off by Human-Induced Climate Change.

Question 10: Xinhua News Agency from ___________ has unveiled World’s 1st female AI news anchor ‘Xin Xiaomeng’.
A. Japan
B. China
C. Korea
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: B

Xinhua News Agency (China) has unveiled World’s 1st female AI news anchor ‘Xin Xiaomeng’.

Daily Current Affairs: 22 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 22 February 2019 Current Affairs Quiz 22 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest