Current Affairs Quiz 22 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 February 2020

Question 1:India is the fourth largest vegetable oil economy in the world after the ___________, China and Brazil.
A. USA
B. Canada
C. Mexico
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: A

India is the fourth largest vegetable oil economy in the world after the USA, China and Brazil.

Question 2:__________________ has delivered the 4th Anti-Submarine Warfare Corvette INS Kavaratti.
A. Mazagon Dock Shipbuilders
B. Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd
C. Cochin Shipyard
D. Mishra Dhatu Nigam

Answer and Explanation

Answer: B

Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd (GRSE) has delivered the 4th Anti-Submarine Warfare Corvette INS Kavaratti.

Question 3:_________________ has been launched by Amazon CEO Jeff Bezos to combat climate change.
A. Bezos Earth Fund
B. Bezos Climate Fund
C. Bezos Future Fund
D. Bezos Environment Fund

Answer and Explanation

Answer: A

‘Bezos Earth Fund’ has been launched by Amazon CEO Jeff Bezos to combat climate change.

Question 4:India has been ranked ____________ on the overall index in 2019 with a total score of 53 in Worldwide Education for the Future Index 2019.
A. 35th
B. 36th
C. 37th
D. 38th

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked 35th on the overall index in 2019 with a total score of 53 in Worldwide Education for the Future Index 2019.

Question 5:The Secretary to the President ____________ has been selected as the new Central Vigilance Commissioner.
A. Sanjay Kothari
B. Sanjiy Kothari
C. Sujay Kothari
D. Suyash Kothari

Answer and Explanation

Answer: A

The Secretary to the President Sanjay Kothari has been selected as the new Central Vigilance Commissioner.

Question 6:Former Information and Broadcasting Secretary _____________ has been appointed as the new Chief Information Commissioner in the Central Information Commission.
A. Bimal Shah
B. Bimal Jalan
C. Bimal Julka
D. Bimal Sahu

Answer and Explanation

Answer: C

Former Information and Broadcasting Secretary Bimal Julka has been appointed as the new Chief Information Commissioner in the Central Information Commission.

Question 7:Supratim Bandyopadhyay has been appointed as chairman of the _________________.
A. SEBI
B. IRDAI
C. PFRDA
D. NABARD

Answer and Explanation

Answer: C

Supratim Bandyopadhyay has been appointed as chairman of the Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA).

Question 8:Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) has been ranked first in the Nature Ranking Index-2020.
A. CSIR
B. IISc
C. TIFR
D. HBNI

Answer and Explanation

Answer: A

Top Three: 1. CSIR-New Delhi || 2. Indian Institute of Science (IISc), Bangalore || 3. Tata Institute of Fundamental Research (TIFR-Mumbai)

Question 9:Mary Kathryn “Mickey” Wright who recently has passes away, was an ___________ professional Golfer who played on the LPGA Tour.
A. American
B. British
C. German
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: A

Mary Kathryn “Mickey” Wright was an American professional Golfer who played on the LPGA Tour.

Question 10:India will host the Junior Men’s Hockey World Cup ____________.
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: B

India will host the Junior Men’s Hockey World Cup 2021. It is as per the announcement made by International Hockey Federation (FIH) at Lausanne in Switzerland.

Daily Current Affairs: 22 February

Daily Current Affairs 22 February 2020 Current Affairs Quiz 22 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest