Current Affairs Quiz 23 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 February 2019

Question 1: Where is the headquarter of ‘Hockey India’ ?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

President: Mohammad Mushtaq Ahmed || Founded: 2009 || Abbreviation: HI || Sponsor: Government of India || Sport: Field hockey || Headquarters: New Delhi, India

Question 2: The International Olympic Committee is a non-governmental sports organisation based in __________, Switzerland.
A. Bern
B. Lausanne
C. Zurich
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: B

The International Olympic Committee is a non-governmental sports organisation based in Lausanne, Switzerland.

Question 3: Ajay Singh was selected as the president of the Foundation Board for Better Boxing of AIBA (International Boxing Association).
A. Ajay Birasiya
B. Ajay Meena
C. Ajay Mathur
D. Ajay Singh

Answer and Explanation

Answer: D

Ajay Singh was selected as the president of the Foundation Board for Better Boxing of AIBA (International Boxing Association). Ajay Singh is currently the president of the Boxing Federation of India.

Question 4: Ministry of Environment, Forest and Climate Change and University of British Columbia, _________ have signed an MoU in New Delhi.
A. Canada
B. USA
C. Mexico
D. Haiti

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Environment, Forest and Climate Change and University of British Columbia, Canada have signed an MoU in New Delhi. The Exchange of students, researchers, and faculty, developing research projects, livelihood opportunities and augment income of the forest-based communities.

Question 5: Meituan-Dianping of __________ has supressed Apple as the world’s most innovative company by American business magazine ‘Fast Company’.
A. North Korea
B. Japan
C. China
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: C

Meituan-Dianping of China has supressed Apple as the world’s most innovative company by American business magazine ‘Fast Company’.

Question 6: __________ has been ranked as global Top Employer by the Top Employers Institute for the fourth year in a row.
A. Wipro
B. Infosys
C. TCS
D. CTS

Answer and Explanation

Answer: C

TCS has been ranked as global Top Employer by the Top Employers Institute for the fourth year in a row.

Question 7: The fifth edition of the two-day Economic Times Global Business Summit began in _________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

The fifth edition of the two-day Economic Times Global Business Summit began in New Delhi.

Question 8: ___________ Govt. has drafted Asia’s first Same-sex marriage law as it was unveiled by the cabinet.
A. Magnolia
B. Japan
C. Hong Kong
D. Taiwan

Answer and Explanation

Answer: D

Taiwan Govt. has drafted Asia’s first Same-sex marriage law as it was unveiled by the cabinet.

Question 9: World Thinking Day, formerly Thinking Day, is celebrated annually on __________ by all Girl Guides and Girl Scouts.
A. 25 February
B. 24 February
C. 22 February
D. 23 February

Answer and Explanation

Answer: C

World Thinking Day, formerly Thinking Day, is celebrated annually on 22 February by all Girl Guides and Girl Scouts.

Question 10: The 16th edition of BioAsia, the Annual Global Life Sciences Conference will happen in Hyderabad.
A. Chennai
B. Kolkata
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

The 16th edition of BioAsia, the Annual Global Life Sciences Conference will happen in Hyderabad.

Daily Current Affairs: 23 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 23 February 2019 Current Affairs Quiz 23 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest