Current Affairs Quiz 23 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 February 2020

Question 1:India will switch to world’s cleanest diesel and petrol from _______________ 1 2020 as it is a transitional shift from Bharat Stage-IV grade to Bharat Stage-VI grade.
A. April
B. May
C. March
D. July

Answer and Explanation

Answer: A

India will switch to world’s cleanest diesel and petrol from April 1 2020 as it is a transitional shift from Bharat Stage-IV grade to Bharat Stage-VI grade.

Question 2: The Atal Kisan – Majdoor canteens has been opnened by _______ Government across the state.
A. Rajasthan
B. Haryana
C. Maharashtra
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: B

The Atal Kisan – Majdoor canteens has been opnened by Haryana Government across the state.

Question 3: Chitra Bharti Film Festival will be held at _______.
A. Kolkata
B. Chennai
C. Jaipur
D. Ahmedabad

Answer and Explanation

Answer: D

Explanation Ahmedabad will host the 3rd edition of Chitra Bharati Film Festival by the Bharatiya Chitra Sadhana.

Question 4: Donald Trump will become the _______ serving US President to visit Gujarat.
A. First
B. Senond
C. Third
D. Fourth

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation Donald Trump will become the first serving US President to visit Gujarat. Government of India is hosting an event named as ‘Namaste Trump’ at Motera Stadium in Ahmedabad, Gujarat for US President Donald Trump’s visits to India and is expected to be similar to the ‘Howdy Modi’ event which was held last year in Houston, US.

Question 5: FATF has decided to keep ________ on the FATF Grey List till June 2020.
A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Sudan
D. Somalia

Answer and Explanation

Answer: B

Explanation FATF has decided to keep Pakistan on the FATF Grey List till June 2020. FATF stands for- Financial Action Task Force Headquarters- Paris, France

Question 6: International Mother Language Day is celebrated annually on ______
A. 21 January
B. 21 March
C. 21 February
D. 21 March

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation International Mother Language Day is a worldwide annual observance held on 21 February to promote awareness of linguistic and cultural diversity and to promote multilingualism.

Question 7: The _________ of the Indian Premier League 2020 has been announced by BCCI.
A. 12th edition
B. 11th addition
C. 13th edition
D. 14th edition

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation The 13th edition of the Indian Premier League 2020 has been announced by BCCI.

Question 8:.World Thinking Day is celebrated annually on __________ .
A. 22 May
B. 22 April
C. 22 March
D. 22 February

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation World Thinking Day, formerly Thinking Day, is celebrated annually on 22 February by all Girl Guides and boy Scouts. It is also celebrated by Scout and Guide organizations and some boy-oriented associations around the world.

Question 9: HDFC Bank has tied up with ________ and SAP concur for spending management services.
A. Visa
B. Mastercard
C. American Express
D. Paypal

Answer and Explanation

Answer: B

Explanation HDFC Bank has tied up with Mastercard and SAP concur for spending management services.

Question 10: Who is the president of FICCI?
A. Preetha Reddy
B. Sangita Reddy
C. Shobana Kamineni
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Explanation Sangita Reddy is an Indian businessperson. She is Joint Managing Director of Apollo Hospitals Enterprises and The President of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industries.

Daily Current Affairs: 23 February

Daily Current Affairs 23 February 2020 Current Affairs Quiz 23 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest