Current Affairs Quiz 24 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 February 2018

Question 1: Jayalalithaa is the ex-CM of _____
A. Tamil Nadu
B. Goa
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Jayalalithaa is the ex-CM of Tamil Nadu.

Question 2: ‘Amma Scooter Scheme’ was launched by ____
A. Amit Shah
B. Jayalalithaa
C. Narendra Modi
D. Palanisamy

Answer and Explanation

Answer: C

The scheme was launched by Narendra Modi on the occasion of CM Jayalalithaa’s 70th birth anniversary .

Question 3: Who is the Union Minister of Law ?
A. Ravi Shastri
B. Arun Jaitley
C. Ravi Shankar Prasad
D. Smriti Irani

Answer and Explanation

Answer: C

Ravi Shankar Prasad is the Union Minister of Law.

Question 4: Mithali Raj is a ____
A. Cricketer
B. Hockey player
C. Skier
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: A

Mithali Raj is a cricketer.

Question 5: Urjit Patel is the Governor of ____
A. Planning Commission
B. NITI Aayog
C. RBI
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Urjit Patel is the Governor of RBI.

Question 6: Which team has been presented with ICC Test mace ?
A. Sri Lanka
B. India
C. Australia
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

Indian cricket team has been presented with the ICC Test mace.

Question 7: ___has filed for IPO of up to $500 mn.
A. Facebook
B. Dropbox
C. Apple
D. Google cloud

Answer and Explanation

Answer: B

Dropbox has filed for IPO of up to $500 mn.

Question 8: ___ has recalled 11,700 cars.
A. Lamborghini
B. BMW
C. Mercedes
D. Jaguar

Answer and Explanation

Answer: B

BMW has recalled 11,700 cars.

Question 9: Which country has stopped calling itself ‘nation of immigrants’?
A. UK
B. Mexico
C. US
D.Canada

Answer and Explanation

Answer: C

US stops calling itself ‘nation of immigrants’.

Question 10:Which country has announced ‘largest-ever’ sanctions against N Korea?
A. South Korea
B. USA
C. Japan
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

US announces ‘largest-ever’ sanctions against N Korea.The sanctions will target more than 50 vessels, shipping companies and trade businesses assisting N Korea in evading sanctions.

Daily Current Affairs: 24 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20
Feb-21Feb-22Feb-23Feb-24
Feb-25

Daily Current Affairs 24 February 2018 Current Affairs Quiz February 24 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]