Current Affairs Quiz 24 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 February 2019

Question 1: Where is the headquarter of International Shooting Sport Federation?
A. Munich
B. Vienna
C. Landon
D. Bern

Answer and Explanation

Answer: A

President: Vladimir Lisin || Sport: Shooting sports || Founded: 1907 || Membership: 150 regions || Headquarters: Munich, Germany

Question 2: Where is the headquarter of Asian Hockey Federation?
A. Dhaka
B. Kuala Lumpur
C. New Delhi
D. Colombo

Answer and Explanation

Answer: B

President: Abdullah of Pahang || Founded: 1958 || Headquarters: Kuala Lumpur, Malaysia || Motto: Ever onwards

Question 3: When was PMAY Scheme launched?
A. 2014
B. 2015
C. 2016
D. 2013

Answer and Explanation

Answer: B

Official website: pmaymis.gov.in || Launch year: 2015 || Status: Active || Launched by (prime minister): Narendra Modi || Ministry: Ministry of Housing and Urban Affairs

Question 4: Who is the founder of IIFL Holdings Limited?
A. Parimal Jayant
B. Sunil Mehta
C. Ajay Parimal
D. Nirmal Jain

Answer and Explanation

Answer: D

IIFL Holdings Limited d/b/a IIFL and India Infoline, is an Indian diversified financial services company headquartered in Mumbai. The organisation was founded by Nirmal Jain.

Question 5: What is the Capital of Sudan?
A. Khartoum
B. Bashir
C. Ayala
D. Sudanese City

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Khartoum || Currency: Sudanese pound || Prime minister: Mohamed Tahir Ayala || President: Omar al-Bashir

Question 6: Who is the Governor of Odisha?
A. Naveen Patnaik
B. Biju Patnaik
C. Ganeshi Lal
D. Balram Das Tandon

Answer and Explanation

Answer: C

Governor: Ganeshi Lal || Capital: Bhubaneswar || Chief minister: Naveen Patnaik || Official song: Bande Utkala Janani

Question 7: PV Sindhu has become first woman to fly LCA Tejas as part of the Women’s Day celebrations at Aero India 2019 in ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Bengaluru
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

PV Sindhu has become first woman to fly LCA Tejas as part of the Women’s Day celebrations at Aero India 2019 in Bengaluru’s Yelahanka Air Force base.

Question 8: JioSaavan has secured the 1st rank India-wise and 28th rank globally in the ’50 Most Innovative Companies’ 2019 List by __________ business publication Fast Company.
A. American
B. Spanish
C. British
D. German

Answer and Explanation

Answer: A

JioSaavan has secured the 1st rank India-wise and 28th rank globally in the ’50 Most Innovative Companies’ 2019 List by US-based business publication Fast Company.

Question 9: Srei Equipment Finance has tied up with ___________ to provide financing for construction and farm equipment.
A. Bank of Baroda
B. Vijaya Bank
C. Dena Bank
D. Syndicate Bank

Answer and Explanation

Answer: D

Srei Equipment Finance has tied up with Syndicate Bank to provide financing for construction and farm equipment.

Question 10: Donald Trump has nominated ___________ as USA’s next ambassador to the United Nations.
A. Kathy Craft
B. Kelly Craft
C. Kelly Clarkson
D. Kathy Clarkson

Answer and Explanation

Answer: B

Donald Trump has nominated Kelly Craft as USA’s next ambassador to the United Nations.

Daily Current Affairs: 24 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 24 February 2019 Current Affairs Quiz 24 February 2019 Current Affairs Infographi

Pin It on Pinterest