Current Affairs Quiz 25 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 February 2019

Question 1: Who is the Director of Documentary ‘Period. End of Sentence.’?
A. Rayka Zehtabchi
B. Melissa Berton
C. Sam Davis
D. Jordi Pirlo

Answer and Explanation

Answer: A

Director: Rayka Zehtabchi || Producer: Melissa Berton || Cinematography: Sam Davis || Editor: Sam Davis

Question 2: SpaceX of _________ has deployed Israel’s first Moon lander mission aboard its Falcon 9 rocket.
A. UK
B. USA
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

SpaceX has deployed Israel’s first Moon lander mission aboard its Falcon 9 rocket.

Question 3: RBI has merged three categories of NBFCs such as ‘Asset Finance’, ‘Loan Companies’ and ‘Investment Companies’ into a new category named NBFC-Investment and Credit Company (NBFC-ICC).What is the full form of NBFC?
A. Non-Banking Financial Company
B. None Banking Financial Company
C. Null Banking Financial Company
D. Non-Bank Financial Company

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has merged three categories of NBFCs such as ‘Asset Finance’, ‘Loan Companies’ and ‘Investment Companies’ into a new category named NBFC-Investment and Credit Company (NBFC-ICC).

Question 4: __________ has been appointed as the Ambassador of Swasth Immunised India campaign.
A. Kareena Kapoor
B. Karishma Kapoor
C. Babita Kapoor
D. Boney Kapoor

Answer and Explanation

Answer: A

Kareena Kapoor Khan has been appointed as the Ambassador of Swasth Immunised India campaign.

Question 5: A residential property priced at Rs 45 lakh or below will now be termed as ‘affordable’ and will be taxed at ___________, from the existing 8%.
A. 1%
B. 5%
C. 3%
D. 7%

Answer and Explanation

Answer: A

A residential property priced at Rs 45 lakh or below will now be termed as ‘affordable’ and will be taxed at 1%, from the existing 8%.

Question 6: ___________ Women wicketkeeper Alyssa Healy has set the Guinness World Record for the highest catch of a cricket ball.
A. South Africa
B. England
C. Australia
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: C

Australia Women wicketkeeper Alyssa Healy has set the Guinness World Record for the highest catch of a cricket ball.

Question 7: Chennai Spartans have won the inaugural edition of the Pro Volleyball League defeating __________ Heroes.
A. Mangalore
B. Kochi
C. Calicut
D. Coimbatore

Answer and Explanation

Answer: C

Chennai Spartans have won the inaugural edition of the Pro Volleyball League defeating Calicut Heroes.

Question 8: Who is the Director of 91th Oscar winning ‘Green Book’ in Best Movie Category?
A. Peter Farrelly
B. Nick Vallelonga
C. Brian Currie
D. Nick Carter

Answer and Explanation

Answer: A

Theme of Movie ‘Green Book’:- A working-class Italian-American bouncer becomes the driver of an African-American classical pianist on a tour of venues through the 1960s American South.

Question 9: Saudi Arabia has appointed Princess _______ as its next ambassador to USA.
A. Neema Bint Bandar
B. Mahima Bint Bandar
C. Seema Bint Bandar
D. Reema Bint Bandar

Answer and Explanation

Answer: D

Saudi Arabia has appointed Princess Reema Bint Bandar as its next ambassador to USA.

Question 10: PM Modi has launched the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme in __________, UP.
A. Lucknow
B. Gorakhpur
C. Kanpur
D. Mathura

Answer and Explanation

Answer: B

PM Modi has launched the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme in Gorakhpur, UP.

Daily Current Affairs: 25 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 25 February 2019 Current Affairs Quiz 25 February 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest