Current Affairs Quiz 25 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 February 2020

Question 1: The Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir is __________-
A. Girish Chandra Murmu
B. Radha Krishna Mathur
C. Farooq Khan
D. None of these

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir: Girish Chandra Murmu

Question 2: The SERB Women Excellence Award-2020 will be awarded to__________
A. Dr. Shashi Gupta
B. Dr. Shanti Shah
C. Dr. Niti Kumar
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation Dr. Niti Kumar will be honored with the SERB Women Excellence Award-2020. Dr Niti Kumar is a Senior Scientist from Division of Molecular Parasitology and Immunology, CSIR-CDRI, Lucknow

Question 3: Recently, which actor has been honored by the World Book of Records?
A. Amitabh Bachchan
B. Aamir Khan
C. Anupam Kher
D. Manoj Kumar

Answer and Explanation

Answer: D

Explanation Veteran actor Manoj Kumar has been honored by the World Book of Records foe his contribution to Indian Cinema.

Question 4: NITI Aayog will organize North East Sustainable Development Goals Conclave 2020 in ________.
A. Bihar
B. Jharkhand
C. Assam
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation NITI Aayog will organize North East Sustainable Development Goals Conclave 2020 in Assam.

Question 5: Vijay Advani has been appointed by the US-India Business Council (USIBC) as new chairman of its Global Board of Directors. The headquarters of USIBC is in _______
A. Washington DC
B. Chicago
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation The headquarters of USIBC is in Washington DC

Question 6: ____________ Prime Minister Mahathir Mohamad has announced his resignation.
A. Russian
B. Cuban
C. Malaysian
D. Indonesian

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad has announced his resignation.

Question 7: The meeting among G20 Finance Ministers and central bank Governors will be held in_______
A. Dubai
B. Jeddah
C. Riyadh
D. Mecca

Answer and Explanation

Answer: C

Explanation Riyadh will be hosting the inaugural meeting of G20. The G20 is an international forum for the governments and central bank governors from 19 countries and the European Union.

Question 8:. The name of Indian Railway’s AI based Chabot is _______
A. ASKDISHA
B. ASKDOUBT
C. ASKDIRECTION
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Explanation Indian Railway has launched AI based ASKDISHA Chabot to further enhance the customer services rendered and to further strengthen the services of the Chabot.

Question 9: The recently appointed MD and CEO of Dhanlakshmi bank is_______
A. T Latha
B. Amitabh Chaudhary
C. Sandeep Bakhshi
D. Sunil Gurbaxani

Answer and Explanation

Answer: D

Explanation Sunil Gurbaxani appointed as new MD and CEO of Dhanlaxmi Bank. It has been approved by the Reserve Bank of India

Question 10: National Council of Applied Economic Research has pegged GDP growth at ________ in 2019-20
A. 4.6%
B. 4.9%
C. 4.5%
D. 4.8%

Answer and Explanation

Answer: B

Explanation National Council of Applied Economic Research has pegged GDP growth at 4.9% in 2019-20. National Council of Applied Economic Research is a New Delhi based non-profit think tank of economics. Nandan Nilekani is president of the governing body and Dr Shekhar Shah is current director general of NCAER.

Daily Current Affairs: 25 February

Daily Current Affairs 25 February 2020 Current Affairs Quiz 25 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest