Current Affairs Quiz February 26 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz February 26 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz February 26 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz February 26 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 February 2018

Question 1:Who was named as the best boxer of the tournament at the 69th Strandja Memorial boxing tournament in Bulgaria?
A. Mary Kom
B. Sushil Kumar
C. Vikas Krishan
D. Geeta Kumari

Answer and Explanation

Answer: C

Indian boxer Vikas Krishan won a gold medal and was named as the best boxer of the tournament at the 69th Strandja Memorial boxing tournament in Bulgaria.

Question 2:Which of the following shuttlers have not won the Swiss Open?
A. Parupalli Kashyap
B. HS Prannoy
C. K Shrikanth
D. Sameer Verma

Answer and Explanation

Answer: A

Parupalli Kashyap hasn’t won the Swiss Open till now while others have. But recently Parupalli has won Austrian Open.

Question 3:Who is the first Indian to win an individual medal at the Gymnastics WC?
A. B Rajkumari
B. Aruna Budda
C. Rahul Sharma
D. Maya Rastogi

Answer and Explanation

Answer: B

Aruna Budda has become the first Indian to win an individual medal at the Gymnastics WC in Melbourne, Australia. She won a Bronze medal in the Women’s Vault.

Question 4:Which of the following city is home to the world’s highest earning expatriates, according to the survey conducted by HSBC?
A. Hong Kong
B. Jakarta
C. Shanghai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D A survey by HSBC observed that Mumbai is home to the world’s highest earning expatriates while Jakarta, Shanghai and Hong Kong were the other Asian cities among the top 10 expat salary rankings.

Question 5:Which of the following state was not the partner state for the 15th edition of BioAsia 2018?
A. Gujarat
B. Rajasthan
C. Assam
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: D

Gujarat, Assam and Rajasthan were the partner states for this event while Maharashtra was not the partner state. The BioAsia 2018 event was held in Hyderabad.

Question 6:Which region will be hosting a multinational mega event MILAN 2018?
A. Andaman & Nicobar
B. Lakshwadeep
C. Kochi
D. Thiruvananthpuram

Answer and Explanation

Answer: A

Andaman & Nicobar will be hosting a multinational mega event MILAN 2018. MILAN is a congregation of littoral navies conducted biennially by Indian Navy at the Andaman and Nicobar Islands.

Question 7:In which state was the Test flight of Rustom-2 drone carried out by DRDO?
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

DRDO has successfully flown its Unmanned Combat Aerial Vehicle RUSTOM 2 in Karnataka. It has the capability to fly for 24 hours at a stretch at over 200 km/hr speed.

Question 8:Where was the seventh meeting of Eminent Persons Group(EPG) on Nepal-India relations held?
A. Mumbai
B. Kathmandu
C. New Delhi
D. Pokhara

Answer and Explanation

Answer: B

The seventh meeting of Eminent Persons Group(EPG) on Nepal-India relations has concluded in Kathmandu, Nepal. Next meeting will be held in New Delhi.

Question 9:Who is the beneficiary of the ‘Badhai Kit’ which were distributed by PM Modi recently in Daman?
A. Pregnant women
B. Lactating mothers
C. Newly-married women below BPL
D. Newly born girl child

Answer and Explanation

Answer: D

‘Badhai Kit’ were given to the newly born girl children under ‘Beti Bachao, Beti Padhao’.

Question 10:What was the theme of BioAsia 2018, recently held in Hyderabad?
A. ‘Bio-energy, Pure Energy’
B. ‘Collective Energy’
C. ‘Right Time, Right Now’
D. ‘Today Sow, Tomorrow Reap’

Answer and Explanation

Answer: C

The theme of BioAsia 2018 was “Right Time, Right Now.”.

Daily Current Affairs: 26 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20
Feb-21Feb-22Feb-23Feb-24
Feb-25Feb-26

Daily Current Affairs 26 February 2018 Current Affairs Quiz February 26 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest