Current Affairs Quiz 26 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 February 2019

Question 1: Where is the Headquarter of Adani Group?
A. Ahmedabad
B. Mumbai
C. Vadodara
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Ahmedabad || Chairperson: Gautam Adani and Priti Adani (Adani Foundation) || Parent organization: S.B. Adani Family Trust

Question 2: Who is the President of FATF?
A. Sigal Mandelker
B. Marshall Billingslea
C. John J. Sullivan
D. Joseph Otting

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Paris, France || Founded: 1989 || Membership: 37 || President: Marshall Billingslea || Purpose: Combat money laundering and terrorism financing || Type of business: Intergovernmental organization

Question 3: Where is the Headquarter of SIDBI?
A. Lucknow
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: A

SIDBI Chairman & Managing Director: Mohammad Mustafa Headquarters: Lucknow.

Question 4: Who is the Executive Director of UN Women?
A. Bulelani Ngcuka
B. Baleka Mbete
C. Thabo Mbeki
D. Phumzile Mlambo-Ngcuka

Answer and Explanation

Answer: D

The United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women, also known as UN Women, is a United Nations entity working for the empowerment of women. UN Women became operational in January 2011. ||UN Women Executive Director: Phumzile Mlambo-Ngcuka, Headquarters: New York.

Question 5: Who is the CEO of Deloitte?
A. Punit Renjen
B. Punit Saha
C. Renjen Misra
D. Renjen Sahu

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Punit Renjen || Headquarters location: United States of America || Founder: William Welch Deloitte

Question 6: Where is the Headquarter of FIFA?
A. Vienna
B. Bern
C. Zurich
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: C

FIFA :- President – Gianni Infantino || Headquarters – Zurich, Switzerland

Question 7: What is the name of Home Ground of Chelsea FC?
A. Enfield
B. Old-ford Bridge
C. Stamford Bridge
D. Etihad Stadium

Answer and Explanation

Answer: C

Manager: Maurizio Sarri || Arena/Stadium: Stamford Bridge || Location: Chelsea, London, United Kingdom || Owner: Roman Abramovich

Question 8: President Kovind has gave his assent to the amendments in the Indian Stamp Act, ______.
A. 1899
B. 1890
C. 1893
D. 1897

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has gave his assent to the amendments in the Indian Stamp Act, 1899.

Question 9: The National Conference on Logistics Policy was held in ___________.
A. Lucknow
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: C

The National Conference on Logistics Policy was held in New Delhi. The aim is on consultation for the draft logistics policy prepared by the Department of Logistics of the Ministry of Commerce and Industry.

Question 10: Thailand and the _________ hosted the annual Cobra Gold military exercise in Thailand.
A. UK
B. USA
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Thailand and the United States hosted the annual Cobra Gold military exercise in Thailand.

Daily Current Affairs: 26 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 26 February 2019 Current Affairs Quiz 26 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest