Current Affairs Quiz 27 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 February 2018

Question 1: Mukhtar Abbas is the Minister of _____
A. Finance
B. Urban Development
C. Minority Affairs
D. Rural Development

Answer and Explanation

Answer: C

Mukhtar Abbas is the Minister of Minority Affairs.

Question 2: Which city is about to get “smart poles” which will have streetlights with CCTV, Wi-Fi, pollution monitors?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi will get smart poles.

Question 3: India ranks ____ on inclusive Internet index.
A. 27th
B. 37th
C. 47th
D. 57th

Answer and Explanation

Answer: C

India ranks 47th on inclusive Internet Index.

Question 4: Usain Bolt is a ____
A. Cricketer
B. Sprinter
C. Skier
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: B

Usain Bolt is a sprinter.

Question 5: Urjit Patel is the Governor of ____
A. Planning Commission
B. NITI Aayog
C. RBI
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Urjit Patel is the Governor of RBI.

Question 6: Which country declined India’s invite for ‘Milan’?
A. Sri Lanka
B. Maldives
C. Australia
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

Maldives declined India’s invite for the naval exercise.

Question 7: ‘Becoming’ is the memoir of ____
A. Barack Obama
B. Michelle Obama
C. Donald Trump
D. Melanie Trump

Answer and Explanation

Answer: B

It is the memoir of Michelle Obama.

Question 8: Which country might overtake US as the biggest nuclear power ?
A. India
B. N Korea
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

China might overtake US as the biggest nuclear power.

Question 9: Which country has planned its own cryptocurrency?
A. UK
B. Mexico
C. Iran
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

Iran has planned its own cryptocurrency to overcome US sanctions.

Question 10: Which state’s cricket team has won the Vijay Hazare Trophy?
A. Saurashtra
B. Karnataka
C. Telangana
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Karnataka won the Vijay Hazare Trophy.

Daily Current Affairs: 27 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20
Feb-21Feb-22Feb-23Feb-24
Feb-25Feb-26Feb-27Feb-28

Daily Current Affairs 27 February 2018 Current Affairs Quiz February 27 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest