Current Affairs Quiz 27 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 February 2020

Question 1:Atal Innovation Mission Labs has partnered with NITI Aayog and ____________ to bring AI modules to Indian schools.
A. NASSCOM
B. FICCI
C. CCI
D. ASCHHOM

Answer and Explanation

Answer: A

Atal Innovation Mission Labs has partnered with NITI Aayog and NASSCOM to bring AI modules to Indian schools.

Question 2:The Cabinet Committee on Economic Affairs has approved the launch of the National Mission for Technical Textiles with a total allocation of ______________.
A. Rs 1580 crore
B. Rs 1480 crore
C. Rs 1380 crore
D. Rs 1280 crore

Answer and Explanation

Answer: B

The Cabinet Committee on Economic Affairs has approved the launch of the National Mission for Technical Textiles with a total allocation of Rs 1480 crore.

Question 3:_______________ has been crowned as the winner of LIVA Miss Diva Universe 2020 competition.
A. AdlineCastelino
B. Vertika Shah
C. AavritiChoudhary
D. Simran Kaur

Answer and Explanation

Answer: A

AdlineCastelino has been crowned as the winner of LIVA Miss Diva Universe 2020 competition.

Question 4:____________ Government has launched ‘JaganannaVasthiDeevena’ scheme for students.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh Government has launched ‘JaganannaVasthiDeevena’ scheme for students.

Question 5:__________ has named Michael Miebach as its new CEO replacing Ajay Banga.
A. Mastercard
B. Visa
C. American Express
D. RuPay

Answer and Explanation

Answer: A

Mastercard has named Michael Miebach as its new CEO replacing Ajay Banga.

Question 6:According to the World Air Quality Report 2019 compiled by IQAir Air Visual, ___________ is the most polluted city in the world.
A. Kanpur
B. Delhi
C. Ghaziabad
D. Varanasi

Answer and Explanation

Answer: C

According to the World Air Quality Report 2019 compiled by IQAir Air Visual, Ghaziabad is the most polluted city in the world.

Question 7:According to the Commerce Ministry data, _______________ has become India’s top trading partner, surpassing China.
A. Japan
B. Russia
C. USA
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

According to the Commerce Ministry data, The USA has become India’s top trading partner, surpassing China.

Question 8:Microsoft announced a partnership with ___________ to train differently-abled people to find jobs in the BFSI sector.
A. SBI
B. PNB
C. BOB
D. BOI

Answer and Explanation

Answer: A

Microsoft announced a partnership with SBI to train differently-abled people to find jobs in the BFSI sector.

Question 9:Abhay Kumar Singh has been appointed as the new CMD of ______________ replacing Ratish Kumar.
A. NHPC Limited
B. NTPC Limited
C. SJVN
D. Power Grid Corporation Limited

Answer and Explanation

Answer: A

Abhay Kumar Singh has been appointed as the new CMD of National Hydroelectric Power Corporation replacing Ratish Kumar.

Question 10:____________ has become first club from India to qualify for AFC Champions League.
A. ATK
B. FC Goa
C. Jamshedpur FC
D. Mumbai City FC

Answer and Explanation

Answer: B

FC Goa has become first club from India to qualify for AFC Champions League.

Daily Current Affairs: 27 February

Daily Current Affairs 27 February 2020 Current Affairs Quiz 27 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest