Current Affairs Quiz 28 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 February 2019

Question 1: PM Modi has unveiled the world’s largest Bhagavad Gita at ISKCON temple in _________.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has unveiled the world’s largest Bhagavad Gita at ISKCON temple in south Delhi.

Question 2: National Science Day is celebrated in India on 28 February each year to mark the discovery of the ___________ by Indian physicist Sir C. V. Raman on 28 February 1928.
A. Raman formula
B. Raman effect
C. Raman cause
D. Raman space

Answer and Explanation

Answer: B

National Science Day is celebrated in India on 28 February each year to mark the discovery of the Raman effect by Indian physicist Sir C. V. Raman on 28 February 1928.

Question 3: What is the capital of Nigeria?
A. Abuja
B. Naira
C. Biba
D. Nigerian City

Answer and Explanation

Answer: A

Nigeria Capital: Abuja, Currency: Nigerian naira.

Question 4: The Rotating monthly Presidency of the 15-nation UN Security Council will go from Equatorial Guinea to ____________ on March 1.
A. Italy
B. Belgium
C. USA
D. France

Answer and Explanation

Answer: D

The Rotating monthly Presidency of the 15-nation UN Security Council will go from Equatorial Guinea to France on March 1.

Question 5: Rare Disease Day is an observance held on _____________.
A. Fourth sunday of february
B. Second saturday of february
C. Last day of february
D. Thrid Monday of february

Answer and Explanation

Answer: C

Rare Disease Day is an observance held on the last day of February to raise awareness for rare diseases and improve access to treatment and medical representation for individuals with rare diseases and their families.

Question 6: Donald Trump and Kim Jong-un held 2nd summit between them in Hanoi, ___________.
A. Chinese Taipei
B. Hong Kong
C. Vietnam
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump and Kim Jong-un held 2nd summit between them in Hanoi, Vietnam.

Question 7: Bank of Baroda and KfW Development Bank of __________ have signed an agreement to refinance solar projects.
A. Russia
B. France
C. Germany
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

Bank of Baroda and KfW Development Bank of Germany have signed an agreement to refinance solar projects.

Question 8: Mukesh Ambani, at ___________ position, has become the first Indian to break into the top-ten of the Hurun Global Rich List.
A. 10th
B. 9th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: D

Mukesh Ambani, at 8th position, has become the first Indian to break into the top-ten of the Hurun Global Rich List.

Question 9: Indian Rail Catering and Tourism Corporation has launched its payment aggregator system ____________.
A. IRCTC iPay
B. IRCTC Pay
C. IRCTC ePay
D. IRCTC RuPay

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Rail Catering and Tourism Corporation has launched its payment aggregator system ‘IRCTC iPay’.

Question 10: Former England cricket team captain Sir ___________ has received knighthood from the Queen.
A. James Anderson
B. Alastair Cook
C. Joe Root
D. Kevin Pietersen

Answer and Explanation

Answer: B

Former England cricket team captain Sir Alastair Cook has received knighthood from the Queen.

Daily Current Affairs: 28 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 28 February 2019 Current Affairs Quiz 28 February 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest