Current Affairs Quiz 28 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 February 2020

Question 1:__________ has signed MoU with Central Pollution Control Board (CPCB) to set up air quality monitoring stations.
A. NTPC
B. NMC
C. NDRF
D. NDMA

Answer and Explanation

Answer: A

NTPC has signed MoU with Central Pollution Control Board (CPCB) to set up air quality monitoring stations

Question 2:_____________ has become the first state in the country to introduce Unified Vehicle Registration Card.
A. Rajasthan
B. Madhya Pradesh
C. Gujarat
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Madhya Pradesh has become the first state in the country to introduce Unified Vehicle Registration Card.

Question 3:India-UK joint Air Force Exercise Indra Dhanush 2020 has begun at Air Force Station Hindan in ___________.
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Madhya Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

India-UK joint Air Force Exercise Indra Dhanush 2020 has begun at Air Force Station Hindan in Uttar Pradesh.

Question 4:World NGO Day is observed globally on _______.
A. 27 February
B. 28 February
C. 29 February
D. 26 February

Answer and Explanation

Answer: A

World NGO Day is observed globally on 27 February.

Question 5:What is the Capital of Venezuela?
A. Caracas
B. Bolivar
C. Petro
D. Soberano

Answer and Explanation

Answer: A

Venezuela: Capital: Caracas || Currency: Petro Bolivar Soberano.

Question 6:Providence, a US-based healthcare systems provider, inaugurated its global innovation centre in __________,India.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: C

Providence, a US-based healthcare systems provider, inaugurated its global innovation centre in Hyderabad, India.

Question 7:___________built offshore patrol vessel ICGS Varad which was commissioned into India Coast Guard.
A. Hindustan Construction Company
B. Reliance Defence
C. Larsen & Toubro
D. Cochin Shipyard

Answer and Explanation

Answer: C

Larsen & Toubro built offshore patrol vessel ICGS Varad which was commissioned into India Coast Guard

Question 8:_____________ will bring Indian Regional Navigation Satellite System, NavIC technology of ISRO to its smartphones.
A. Xiaomi
B. RealMe
C. Samsung Mobile
D. Nokia

Answer and Explanation

Answer: A

Xiaomi will bring Indian Regional Navigation Satellite System, NavIC technology of ISRO to its smartphones.

Question 9:____________, India will host the Commonwealth Shooting and Archery Championships in January 2022.
A. Chandigarh
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Chandigarh, India will host the Commonwealth Shooting and Archery Championships in January 2022.

Question 10:Losar festival was celebrated in ___________.
A. Sikkim
B. Himachal Pradesh
C. Arunachal Pradesh
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: B

Losar festival was celebrated at Dharamshala, Himachal Pradesh. The festival is celebrated on the first day of the lunisolar Tibetan calendar also called Tibetan New Year.

Daily Current Affairs: 28 February

Daily Current Affairs 28 February 2020 Current Affairs Quiz 28 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest