Current Affairs Quiz 29 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 February 2020

Question 1:The National Conference on Coastal Disaster Risk Reduction and Resilience 2020 was held in ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The National Conference on Coastal Disaster Risk Reduction and Resilience 2020 was held in New Delhi.

Question 2:TransUnion CIBIL has appointed ______________ as its new managing director and chief executive replacing Satish Pillai.
A. Rakesh Kumar
B. Rajesh Kumar
C. Ramesh Kumar
D. Ratnesh Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

TransUnion CIBIL has appointed Rajesh Kumar as its new managing director and chief executive replacing Satish Pillai.

Question 3:According to Hurun Global Rich List 2020, Amazon founder and CEO Jeff Bezos is the richest person in the world with an estimated net worth of ___________.
A. $140 billion
B. $150 billion
C. $170 billion
D. $190 billion

Answer and Explanation

Answer: A

According to Hurun Global Rich List 2020, Amazon founder and CEO Jeff Bezos is the richest person in the world with an estimated net worth of $140 billion.

Question 4:Who is the current President of France? (Feb 29)
A. Emmanuel Macron
B. Edouard Philippe
C. Brigitte Macron
D. Angela Merkel

Answer and Explanation

Answer: A

President of France: Emmanuel Macron || Capital of France: Paris || Currency of France: Euro, CFP Franc.

Question 5:Who is the CEO of Airtel Payments Bank?
A. Anubrata Biswas
B. Gopal Vittal
C. Anubha Pandit
D. Ratnesh Jamidar

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Anubrata Biswas || Headquarters location: New Delhi || Parent organization: Bharti Airtel || Founded: 2017

Question 6:HDFC Bank has launched co-branded credit card with ______________ which is the Travel credit card named ‘Ka-ching’- powered by Mastercard.
A. AirAsia
B. SpiceJet
C. IndiGo
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Bank has launched co-branded credit card with IndiGo which is the Travel credit card named ‘Ka-ching’- powered by Mastercard.

Question 7:______________ has appointed Sumant Kathpalia as new MD and CEO.
A. HDFC Bank
B. Axis Bank
C. IndusInd Bank
D. Yes Bank

Answer and Explanation

Answer: C

IndusInd Bank has appointed Sumant Kathpalia as new MD and CEO.

Question 8:_____________ has appointed Puneet Sharma as its Chief Financial Officer.
A. HDFC Bank
B. Axis Bank
C. IndusInd Bank
D. Yes Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Axis Bank has appointed Puneet Sharma as its Chief Financial Officer.

Question 9:_______________ bagged gold medal in the 6th National Ice Stock Sports Championship organized at Ice Rink in Gulmarg.
A. Jammu and Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Sikkim
D. Uttarakhand

Answer and Explanation

Answer: A

Jammu and Kashmir bagged gold medal in the 6th National Ice Stock Sports Championship organized at Ice Rink in Gulmarg.

Question 10:Which of the following University has topped in Khelo India University Games 2020?
A. Jain University
B. Savitribai Phule Pune University
C. Punjab University
D. University of Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

Top Three: 1st. Punjab University (Chandigarh) || 2nd. Savitribai Phule Pune University || 3rd. Punjab University (Patiala)

Daily Current Affairs: 29 February

Daily Current Affairs 29 February 2020 Current Affairs Quiz 29 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest