Current Affairs Quiz 3 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 3 February 2020

Question 1:India has added 10 more wetlands to sites protected by the ____________.
A. Ramsar Convention
B. Tonekabon Convention
C. Rasht Convention
D. Chalus Convention

Answer and Explanation

Answer: A

India has added 10 more wetlands to sites protected by the Ramsar Convention.

Question 2:________ has been ranked first position for implementation of radhan Mantri Matru Vandana Yojana-PMMVY.
A. Rajasthan
B. Madhya Pradesh
C. Gujarat
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

Madhya Pradesh has been ranked first position for implementation of radhan Mantri Matru Vandana Yojana-PMMVY.

Question 3:Where is the Headquarter of WHO?
A. Geneva
B. Zürich
C. Basel
D. Bern

Answer and Explanation

Answer: A

WHO Headquarters: Geneva, Switzerland || Director General: Tedros Adhanom.

Question 4:______________ diplomat Joao Vale de Almeida has been appointed as the EU’s first Ambassador to Post-brexit UK.
A. Portuguese
B. Spanish
C. German
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

Portuguese diplomat Joao Vale de Almeida has been appointed as the EU’s first Ambassador to Post-brexit UK.

Question 5:UN Environment Programme (UNEP) Goodwill Ambassador __________ has won Tyler Prize 2020.
A. Pavan Sukhdev
B. Pavan Sachdev
C. Pavan Sukhadia
D. Pavan Sukham

Answer and Explanation

Answer: A

UN Environment Programme (UNEP) Goodwill Ambassador Pavan Sukhdev has won Tyler Prize 2020.

Question 6: Sandeep Mathrani has been appointes as the new CEO of _____________.
A. UpWork
B. Regus
C. WeWork
D. Knotel

Answer and Explanation

Answer: C

Sandeep Mathrani has been appointes as the new CEO of WeWork.

Question 7:Arvind Krishna has been elected Chief Executive Officer of American IT giant IBM replacing ___________.
A. Mary T. Barra
B. Meg Whitman
C. Virginia Rometty
D. Charles Ranlett Flint

Answer and Explanation

Answer: C

Arvind Krishna has been elected Chief Executive Officer of American IT giant IBM replacing Virginia Rometty.

Question 8:The United Nations has appointed Gita Sabharwal of India as the Resident Coordinator in _____________.
A. Thailand
B. Malaysia
C. Indonesia
D. Laos

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations has appointed Gita Sabharwal of India as the Resident Coordinator in Thailand.

Question 9:Who is the winner of Women’s Single title of Australian Open 2020?
A. Sofia Kenin
B. Elina Svitolina
C. Karolína Muchová
D. Alison Riske

Answer and Explanation

Answer: A

Men’s Singles: Serbia’s Novak Djokovic || Women’s Singles: United States’ Sofia Kenin

Question 10:Who is the CEO of ICC?
A. Shashank Manohar
B. Manu Sawhney
C. Anurag Dahiya
D. Dave Richardson

Answer and Explanation

Answer: B

Chairperson: Shashank Manohar || CEO: Manu Sawhney || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates || Founded: 15 June 1909 || Abbreviation: ICC

Daily Current Affairs: 3 February

Daily Current Affairs 3 February 2020 Current Affairs Quiz 3 February 2020 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest