Current Affairs Quiz 4 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 February 2018

Question 1: Giant display of moon at the Gateway of India is created by a/an ___ artist
A. Indian
B. British
C. American
D. Tibetan

Answer and Explanation

Answer: B

It is created by British artist Luke Jerram.

Question 2: Which Political bigwig recently attended a rally in Bangalore?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Sushma Swaraj
D. Smiriti Irani

Answer and Explanation

Answer: A

PM Narendra Modi attended a rally in Bangalore.

Question 3: Unexplained Wealth Order Law is a law in ___
A. US
B. UK
C. UAE
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Unexplained Wealth Order Law is a law in UK.

Question 4: PV Sindhu is ranked world number __
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

PV Sindhu is ranked world number 4.

Question 5: Who won the India Open in 2017?
A. PV Sindhu
B. K Srikanth
C. Beiwen Zhang
D. Carolina Martin

Answer and Explanation

Answer: A

PV Sindhu won the India Open in 2017.

Question 6: Who won the India Open in 2018?
A. PV Sindhu
B. K Srikanth
C. Beiwen Zhang
D. Carolina Martin

Answer and Explanation

Answer: C

Beiwen Zhang won the India Open in 2018.

Question 7: Shubhankar Sharma is a __
A. Shuttler
B. Swimmer
C. Golfer
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: C

Shubhankar Sharma is a Golfer.

Question 8: Who is the Vice Chairman of NITI Aayog?
A. Rajnish Kumar
B. Rajiv Kumar
C. K Venugopal
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: B

Rajiv Kumar is the Vice Chairman of NITI Aayog.

Question 9: ___ is planning to send Chandrayaan-2.
A. NASA
B. ISRO
C. SpaceX
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

ISRO is planning to send Chandrayaan-2.

Question 10: How many Indian millionaires moved abroad in 2017?
A.4,000
B.7,000
C.12,000
D.20,000

Answer and Explanation

Answer: B

India saw the second highest number of millionaire outflow globally with 7,000 ultra-rich individuals shifting overseas in 2017.

Daily Current Affairs: 4 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5

Daily Current Affairs 4 February 2018 Current Affairs Quiz February 4 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest