Current Affairs Quiz 5 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 February 2020

Question 1:Indian Navy has conducted a coastal security exercise named ‘Malta Abhiyan’ in ___________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Navy has conducted a coastal security exercise named ‘Malta Abhiyan’ in Kolkata.

Question 2:According to United Nations Development Programme (UNDP), ______________ has emerged as the best performing state in Sustainable Development Goals (SDG) India Index 2019.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Gujarat
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

According to United Nations Development Programme (UNDP), Telangana has emerged as the best performing state in Sustainable Development Goals (SDG) India Index 2019.

Question 3:The 12th edition of the annual South Asia Conference was held in ______________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The 12th edition of the annual South Asia Conference was held in New Delhi. Theme: ‘Neighbourhood First” Policy: Regional Perceptions’.

Question 4:Pramod Agrawal assumed charge as the new Chairman and Managing Director of ___________.
A. Coal India
B. ONGC
C. IOCL
D. BHEL

Answer and Explanation

Answer: A

Pramod Agrawal assumed charge as the new Chairman and Managing Director of Coal India.

Question 5: Lingam Venkat Prabhakar has been appointed as the new CEO of ____________.
A. Canara Bank
B. Indian Bank
C. Syndicate Bank
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: A

Lingam Venkat Prabhakar has been appointed as the new CEO of Canara Bank. Headquarters: Bengaluru || Founder: Ammembal Subba Rao Pai || Founded: 1 July 1906

Question 6:Indian Women’s footballer Ngangom Bala Devi has become the first Indian woman to earn a professional football contract abroad after signing for ____________ giant Rangers FC.
A. German
B. Spanish
C. Scottish
D. British

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Women’s footballer Ngangom Bala Devi has become the first Indian woman to earn a professional football contract abroad after signing for Scottish giant Rangers FC.

Question 7:___________ will be charging Rs 1200/day Sustainable Development Fee for tourists from India, the Maldives and Bangladesh, beginning July 2020.
A. Myanmar
B. Nepal
C. Bhutan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Bhutan will be charging Rs 1200/day Sustainable Development Fee for tourists from India, the Maldives and Bangladesh, beginning July 2020.

Question 8:Flipkart has shut down online fashion store ____________.
A. Jabong
B. Myntra
C. 2gud
D. Upstream

Answer and Explanation

Answer: A

Jabong.com was an Indian fashion and lifestyle e-commerce portal founded by Praveen Sinha, Lakshmi Potluri, Arun Chandra Mohan and Manu Kumar Jain.

Question 9:Gopal Baglay has been appointed Indian High Commissioner to _____________ replacing Taranjit Singh Sandhu.
A. Myanmar
B. Nepal
C. Bhutan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

Gopal Baglay has been appointed Indian High Commissioner to Sri Lanka replacing Taranjit Singh Sandhu.

Question 10:The 21st edition of Kala Ghoda Art Festival has started in Mumbai.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

The 21st edition of Kala Ghoda Art Festival has started in Mumbai.

Daily Current Affairs: 5 February

Daily Current Affairs 5 February 2020 Current Affairs Quiz 5 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest