Current Affairs Quiz 6 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 February 2018

Question 1:Nirmala Sitharaman is the Union Minister of ________
A. Railways
B. Education
C. Defence
D. Foreign

Answer and Explanation

Answer: C

Nirmala Sitharaman is the Union Minister of Defence.

Question 2: Which state’s HC lawyers are on a hunger strike?
A. Uttar Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: C

Karnataka state HC lawyers are on a hunger strike.

Question 3:US has withdrawn troops from ________
A. Iraq
B. Afghanistan
C. UAE
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

US withdraws troops from Iraq.

Question 4: ISIS presence has increased in _______
A. Iraq
B. US
C. Afghanistan
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

The US will reportedly shift the forces to Afghanistan where there has been a rise in the number of ISIS militants.

Question 5:Health surcharge has been doubled by ______
A. US
B. UK
C. Germany
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

Health surcharge is doubled by UK from 200 to 400 pounds.

Question 6: Indian women’s team won against _____ to make 1-0 in 3 match ODI series
A. England
B. Australia
C. South Africa
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Indian women’s team won against SA in the 1st match of 3 match ODI series.

Question 7:Jhulan Goswami is a _____
A. Shuttler
B. Swimmer
C. Cricketer
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: C

Jhulan Goswami is a cricketer.

Question 8:What is the current duty imposed on sugar import?
A. 25%
B. 50%
C. 75%
D. 100%

Answer and Explanation

Answer: B

The current duty imposed on sugar import is 50%.

Question 9: Agni-1 has been test fired by ___
A. India
B. Russia
C. China
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Agni-1 is test fired by India.

Question 10: __ lakh crore have been wiped off Indian stock market
A. 4.4
B. 5.4
C. 6.4
D. 7.4

Answer and Explanation

Answer: B

5.4 lakh crore is wiped off Indian stock market.

Daily Current Affairs: 6 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6

Daily Current Affairs 6 February 2018 Current Affairs Quiz February 6 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest