Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 February 2020

Question 1:At national level India’s largest Rural Technical Festival named ‘Antahpragnya 2020’ has started in the state of ____________.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Odisha
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

At national level India’s largest Rural Technical Festival named ‘Antahpragnya 2020’ has started in the state of Telangana.

Question 2:The ‘National Horticultural Fair 2020’ will be organised at ICAR-Indian Institute of Horticultural Research in ___________.
A. Chennai
B. Bengaluru
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

The ‘National Horticultural Fair 2020’ will be organised at ICAR-Indian Institute of Horticultural Research in Bengaluru.

Question 3:Ajay Bisaria has been appointed as the next High Commissioner of India to __________ replacing Vikas Swarup.
A. Canada
B. USA
C. Mexico
D. Brazil

Answer and Explanation

Answer: A

Ajay Bisaria has been appointed as the next High Commissioner of India to Canada replacing Vikas Swarup.

Question 4:Government of __________ has declared a national emergency to battle locust swarms.
A. Afghanistan
B. Nepal
C. Sri Lanka
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

Prime Minister Imran Khan has declared a national emergency in Pakistan to battle locust swarms.

Question 5:________ has decommissioned ‘Spitzer Space Telescope’ after 16 years of service.
A. NASA
B. ESA
C. SpaceX
D. JAXA

Answer and Explanation

Answer: A

NASA has decommissioned ‘Spitzer Space Telescope’ after 16 years of service.

Question 6: Who is the Prime Minister of Canada.
A. Sophie Grégoire
B. Nancy Pelosi
C. Justin Trudeau
D. Andrew Scheer

Answer and Explanation

Answer: C

Currency: Canadian dollar || Capital: Ottawa || Prime minister: Justin Trudeau

Question 7:RBI Governor Shaktikanta Das has been named the ‘Central Banker of the Year 2020’ for the Asia-Pacific region by _____________.
A. The Forbes
B. The Economist
C. The Banker Magazine
D. The Fortune

Answer and Explanation

Answer: C

RBI Governor Shaktikanta Das has been named the ‘Central Banker of the Year 2020’ for the Asia-Pacific region by ‘The Banker Magazine’.

Question 8:Observer Research Foundation (ORF) of India has been ranked at _________ position among 176 global think tanks in the ‘Global Go To Think Tank Index Report 2019’.
A. 47th
B. 37th
C. 57th
D. 27th

Answer and Explanation

Answer: D

Observer Research Foundation (ORF) of India has been ranked at 27th position among 176 global think tanks in the ‘Global Go To Think Tank Index Report 2019’.

Question 9:Paralympic medalist ___________ has been elected as president of Paralympic Committee of India.
A. Deepa Malik
B. Meera Singh Bhati
C. Mariyappan Thangavelu
D. Devendra Jhajharia

Answer and Explanation

Answer: A

Paralympic medalist Deepa Malik has been elected as president of Paralympic Committee of India.

Question 10:India is set to host the 15th edition of East Asia Summit conference in ___________.
A. Chennai
B. Bengaluru
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

India is set to host the 15th edition of East Asia Summit conference in Chennai.

Daily Current Affairs: 6 February

Daily Current Affairs 6 February 2020 Current Affairs Quiz 6 February 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img