Current Affairs Quiz 8 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 February 2018

Question 1: PM’s Research Fellows Plan will provide ____ per month as fellowship.
A. 30,000
B. 50,000
C. 70,000
D. 90,000

Answer and Explanation

Answer: C

PM’s Research Fellows Plan will provide 70,000 per month as fellowship.

Question 2: A state-wide bandh against Budget allocation was held in ______
A. Uttar Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

A state-wide bandh against Budget allocation is held in Andhra Pradesh.

Question 3: _______ has listed three Pak-based militants as global terrorists.
A. Iraq
B. Afghanistan
C. UAE
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

US lists three Pak-based militants as global terrorists.

Question 4: How many countries will be in EU after Brexit?
A. 20
B. 25
C. 27
D. 30

Answer and Explanation

Answer: C

EU will have 27 member nations post Brexit.

Question 5: ______ cops have got glasses with facial-recognition technology.
A. US
B. UK
C. Germany
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

Chinese cops get glasses with facial-recognition technology.

Question 6: Indian cricket team won 3-0 in six match ODI series against ____
A. England
B. Australia
C. South Africa
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Indian cricket team won 3-0 in a six match ODI series against South Africa.

Question 7:Kapil Dev is a _______
A. Shuttler
B. Swimmer
C. Cricketer
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: C

Kapil Dev is a cricketer.

Question 8:____ Bitcoin transactions have been found to be used for illegal activities.
A. 24%
B. 44%
C. 74%
D. 100%

Answer and Explanation

Answer: B

44% Bitcoin transactions are for illegal activities.

Question 9: Jhulan Goswami is a cricketer from ____
A. India
B. Russia
C. China
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Jhulan Goswami is a cricketer from India.

Question 10: The govt announced a cut in the tax rate for MSMEs from 30% to __
A. 25%
B. 20%
C. 18%
D. 15%

Answer and Explanation

Answer: A

The govt announced a cut in the tax rate for MSMEs from 30% to 25%.

Daily Current Affairs: 8 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8

Daily Current Affairs 8 February 2018 Current Affairs Quiz February 8 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest