Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 February 2019

Question 1: What is the currency of Argentina?
A. Peso
B. Argentine Doller
C. Aires
D. Baht

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Buenos Aires, Currency: Argentine peso.

Question 2: Indian __________ Saikhom Mirabai Chanu has clinched Gold Medal at the EGAT Cup in Thailand.
A. Boxer
B. Weightlifter
C. Powerlifter
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Weightlifter Saikhom Mirabai Chanu has clinched Gold Medal at the EGAT Cup in Thailand.

Question 3: What is the current ranking of India Football Team in FIFA ranking?
A. 103
B. 101
C. 102
D. 104

Answer and Explanation

Answer: A

India is dropped out of the top 100 ranks due to Poor Asian Cup 2019 Campaign, is now at 103.

Question 4: Vidarbha has clinched second successive Ranji Title defeating __________ in the finals.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Marathwada
D. Saurashtra

Answer and Explanation

Answer: D

Vidarbha has clinched second successive Ranji Title defeating Saurashtra in the finals.

Question 5: Parmanu Tech 2019 Event is organised by Ministry of External Affairs and Department of Atomic Energy (DAE) in __________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Parmanu Tech 2019 is organised by Ministry of External Affairs and Department of Atomic Energy (DAE) in New Delhi.

Question 6: RBI has increased the limit of collateral free agricultural loans from 1.0 lakh to __________.
A. 1.4 lakh
B. 1.5 lakh
C. 1.6 lakh
D. 1.7 lakh

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has increased the limit of collateral free agricultural loans from 1.0 lakh to 1.6 lakh.

Question 7: A World Heritage Centre housing ‘spiritual camps’ of 45 countries would be set up at __________, West Bengal.
A. Murshidabad
B. Malada
C. Mayapur
D. Mayanagar

Answer and Explanation

Answer: C

A World Heritage Centre housing ‘spiritual camps’ of 45 countries would be set up at Mayapur, West Bengal.

Question 8: NTPC headquartered in _______________, has inked Rs 2500 crore loan agreement with HDFC Bank.
A. New Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

NTPC headquartered in New Delhi, has inked Rs 2500 crore loan agreement with HDFC Bank.

Question 9: India has become the world’s second-largest importer of LPG after ___________.
A. China
B. Japan
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

India has become the world’s second-largest importer of LPG after China.

Question 10: India has ranked _______ amongst 50 countries in the International Intellectual Property published by US Chamber of Commerce.
A. 37th
B. 36th
C. 38th
D. 42th

Answer and Explanation

Answer: B

India has ranked 36th amongst 50 countries in the International Intellectual Property published by US Chamber of Commerce.

Daily Current Affairs: 8 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 8 February 2019 Current Affairs Quiz 8 February 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update