Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 February 2020

Question 1:Government of India has given its in-principle approval for setting up a new Major Port at Vadhavan near Dahanu in _____________.
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Gujarat
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India has given its in-principle approval for setting up a new Major Port at Vadhavan near Dahanu in Maharashtra.

Question 2:‘The Pink City’ Jaipur has been World Heritage site certified by the UNESCO Director General _______________.
A. Irina Bokova
B. Audrey Azoulay
C. Fleur Pellerin
D. Katia Azoulay

Answer and Explanation

Answer: B

‘The Pink City’ Jaipur has been World Heritage site certified by the UNESCO Director General Audrey Azoulay.

Question 3:Federation of Automobile Dealers Association will organise the eleventh edition of the Auto Summit 2020 in _______________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Federation of Automobile Dealers Association will organise the eleventh edition of the Auto Summit 2020 in New Delhi.

Question 4:______________ of Britain has unveiled a new ‘Children’s Protection Fund’ for India as part of British Asian Trust.
A. Prince Charles
B. Prince Harry
C. Prince William
D. Prince Andrew

Answer and Explanation

Answer: A

Prince Charles of Britain has unveiled a new ‘Children’s Protection Fund’ for India as part of British Asian Trust.

Question 5:India has been ranked ___________ out of 53 countries on Global Intellectual Property Index 2019 by Statista.
A. 40th
B. 41st
C. 42nd
D. 43rd

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked 40th out of 53 countries on Global Intellectual Property Index 2019 by Statista.

Question 6:WhatsApp has received the approval from _____________ to expand its UPI project to 10 million users.
A. Finance Ministry
B. RBI
C. NPCI
D. IBA

Answer and Explanation

Answer: C

WhatsApp has received the approval from NPCI to expand its UPI project to 10 million users.

Question 7:__________ has drafted a partnership pact with Israel Aerospace Industries to make advanced armed Unmanned Combat Aerial Vehicles.
A. ISRO
B. DRDO
C. HAL
D. BEL

Answer and Explanation

Answer: C

HAL has drafted a partnership pact with Israel Aerospace Industries to make advanced armed Unmanned Combat Aerial Vehicles.

Question 8:India’s number Table Tennis Player _____________ has signed up for Japan’s professional table tennis league, T League.
A. Sathiyan Gnanasekaran
B. Sharath Kamal Achanta
C. Manika Batra
D. Harmeet Desai

Answer and Explanation

Answer: A

India’s number Table Tennis Player Sathiyan Gnanasekaran has signed up for Japan’s professional table tennis league, T League.

Question 9: Eastern Railways has partnered with ________ to set up a pick-up kiosk at Sealdah railway station in Kolkata, West Bengal.
A. Amazon India
B. Flipkart
C. PayTm
D. Snapdeal

Answer and Explanation

Answer: A

Eastern Railways has partnered with Amazon India to set up a pick-up kiosk at Sealdah railway station in Kolkata, West Bengal.

Question 10:Government of India has approved amendments to the Banking Regulation Act ____________ to empower RBI to have better control over urban co-operative banks and multi-state cooperative banks.
A. 1949
B. 1948
C. 1950
D. 1951

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India has approved amendments to the Banking Regulation Act 1949 to empower RBI to have better control over urban co-operative banks and multi-state cooperative banks.

Daily Current Affairs: 8 February

Daily Current Affairs 8 February 2020 Current Affairs Quiz 8 February 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img