Current Affairs Quiz 9 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 February 2019

Question 1: Who is the CEO of Softbank Group?
A. Tadashi Yanai
B. Taizo Son
C. Hiroshi Mikitani
D. Masayoshi Son

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Masayoshi Son (Feb 1986–) || Headquarters: Minato, Tokyo, Japan || Founder: Masayoshi Son || Founded: 3 September 1981, Tokyo, Japan

Question 2: The fourth edition of the Pakistan Super League (PSL) will start on February 14 in the __________.
A. Saudi Arabia
B. UAE
C. Qatar
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

The fourth edition of the Pakistan Super League (PSL) will start on February 14 in the UAE.

Question 3: NATO’s 70th meeting of Heads of State and Government will be taking place in December 2019 at ___________.
A. London
B. Paris
C. Berlin
D. Barcelona

Answer and Explanation

Answer: A

NATO’s 70th meeting of Heads of State and Government will be taking place in December 2019 at London.

Question 4: Air India’s First ever Flight Simulator known as ‘Boeing 747-200’ was inducted in Nehru Science Centre,__________.
A. Pune
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Air India’s First ever Flight Simulator known as ‘Boeing 747-200’ was inducted in Nehru Science Centre, Mumbai.

Question 5: Albert Finney Jr. was an __________ actor and a five-time Oscar nominee, who worked in film, television and theatre.
A. French
B. Canadian
C. American
D. British

Answer and Explanation

Answer: D

Albert Finney Jr. was a British actor and a five-time Oscar nominee, who worked in film, television and theatre.

Question 6: The _________ Berlin International Film Festival (Berlinale) 2019 has started in Berlin, Germany.
A. 71st
B. 70th
C. 69th
D. 68th

Answer and Explanation

Answer: C

The 69th Berlin International Film Festival (Berlinale) 2019 has started.

Question 7: What is the currency of Thailand?
A. Rupiah
B. Peso
C. Baht
D. Maha

Answer and Explanation

Answer: C

King: Maha Vajiralongkorn || Capital: Bangkok || Currency: Thai baht

Question 8: ___________ has been conferred ‘K.Veeramani Award for Social Justice 2018’.
A. SK Krishnan
B. VK Krishnan
C. PS Krishnan
D. SP Krishnan

Answer and Explanation

Answer: C

PS Krishnan has been conferred ‘K.Veeramani Award for Social Justice 2018’.

Question 9: NFDC India has been declared as Winner under the Miniratna Category by Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises. What is the full form of NFDC?
A. National Fertilizer Development Corporation
B. National Flux Development Corporation
C. National Film Development Corporation
D. National Farmer Development Corporation

Answer and Explanation

Answer: C

NFDC India has been declared as Winner under the Miniratna Category by Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises.

Question 10: Governor Lalji Tandon and Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh has inaugurated Krishi Kumbh in Motihari, ___________.
A. Jharkhand
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Governor Lalji Tandon and Union Agriculture Minister Radha Mohan Singh has inaugurated Krishi Kumbh in Motihari, Bihar.

Daily Current Affairs: 9 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9

Daily Current Affairs 9 February 2019 Current Affairs Quiz 9 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest