Current Affairs Quiz January 1 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz January 1 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz January 1 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz January 1 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 January 2018

Question 1:When did Shiv Kapur first win on Asian Tour?
A. 2006
B. 2005
C. 2004
D. 2003

Answer and Explanation

Answer: B

Kapur first won on Asian Tour in his debut season in December 2005.

Question 2: Who was the previous President of Indian Council of Cultural Relations before Sahasrabuddhe?
A. Piyush Goyal
B. K.K. Venugopal
C. Lokesh Chandra
D. Smriti Irani

Answer and Explanation

Answer: C

Vinay Sahasrabuddhe has been appointed the President of Indian Council of Cultural Relations replacing Lokesh Chandra.

Question 3:Which of the following Indian states is not open defecation free?
A. Uttar Pradesh
B. Arunachal Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: A

Uttar Pradesh is not open defecation free state while Madhya Pradesh and Chhattisgarh are open defecation free in Oct 2017 while Arunachal Pradesh in Dec 2017.

Question 4:Which was the only state to have NRC in 1951?
A. Chhattisgarh
B. Jharkhand
C. Haryana
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: D

Assam, which has witnessed an influx of migrants from Bangladesh, became the only state to have NRC in 1951.

Question 5: In which month will Winter Olympics Games 2018 take place?
A. February
B. January
C. December
D. November

Answer and Explanation

Answer: A

Winter Games will take place from Feb 9 to 25.

Question 6:Which country has banned solo climbing on Mount Everest?
A. Bhutan
B. China
C. India
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: D

Solo climbing on Mount Everest banned by Nepal to make mountaineering safer and to decrease deaths.

Question 7:From which year, Israel was member of UNESCO?
A. 1951
B. 1950
C. 1949
D. 1948

Answer and Explanation

Answer: C

Israel was the member of UNESCO since 1949 now Israel is withdrawing from UNESCO.

Question 8:Which automobile company reported 10.3% increase in total sales?
A. Honda
B. Hyundai
C. Tata
D. Maruti

Answer and Explanation

Answer: D

The country’s largest car-maker Maruti Suzuki India(MSI) reported 10.3% increase in total sales at 1,30,066 units in Dec 2017.

Question 9: Which cricketer will assist Lehmann for T20I series against England and New Zealand?
A. Steve Smith
B. Ricky Ponting
C. Shane Warne
D. Adam Gilchrist

Answer and Explanation

Answer: B

Ponting will assist Lehmann for T20I series against England and New Zealand. Ponting is set to coach Australia for T20 WC.

Question 10:Which country alongside Israel, have filed its own withdrawal notice from UNESCO in Oct 2017?
A. Nepal
B. Pakistan
C. US
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

Israel and US have filed its own withdrawal notice in Oct 2017.

Daily Current Affairs: 1 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4

Daily Current Affairs 1 january 2018 Current Affairs Quiz january 1 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest