Current Affairs Quiz 10 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 January 2019

Question 1: Which team has won the African Cup of Nations most number of times?
A. Egypt
B. Cameroon
C. South Africa
D. Cuba

Answer and Explanation

Answer: A

Current champion: Cameroon national football team || Most successful team(s): Egypt (7 titles) || Number of teams: 24 (2019 onwards) || Founded: 1957 || Region: Africa

Question 2: NABARD was founded on 12 July _________.
A. 1985
B. 1982
C. 1983
D. 1984

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 12 July 1982 || Headquarters: Mumbai || Agency executive: Harsh Kumar Bhanwala (Chairman) || Formation: July 12, 1982; 36 years ago || Subsidiaries: Nabard Financial Services Limited, Nabcons.

Question 3: Mohamed Salah from ________ has been named as the 2018 Confederation of African Football Player of the Year.
A. Liverpool
B. Manchester City
C. Manchester United
D. Arsenal

Answer and Explanation

Answer: A

Mohamed Salah has been named as the 2018 Confederation of African Football Player of the Year.

Question 4: Mary Kom is an Indian Olympic boxer from ________. She is the only woman to become World Amateur Boxing champion for a record six times
A. Manipur
B. Nagaland
C. Tripura
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: A

Mary Kom is an Indian Olympic boxer from Manipur. She is the only woman to become World Amateur Boxing champion for a record six times, and the only woman boxer to have won a medal in each one of the seven world championships.Question 5: __________________ has officially been appointed as Facebook India’s Vice President and Managing Director. A. Arijit Basu B. Ajit Basu C. Arijit Mohan D. Ajit Mohan

Answer and Explanation

Answer: D

Ajit Mohan has officially been appointed as Facebook India’s Vice President and Managing Director.

Question 6: Acc. to World Bank, India’s GDP is expected to grow at _____ in the FY 2018-19, and 7.5% for the next two years.
A. 7.1%
B. 7.2%
C. 7.3%
D. 7.4%

Answer and Explanation

Answer: C

Acc. to World Bank, India’s GDP is expected to grow at 7.3% in the FY 2018-19, and 7.5% for the next two years.

Question 7: ________ has constituted a Five member High-Level Committee, which is headed by former Chairman of UIDAI Nandan Nilekani to boost Digital Payments and to enhance financial inclusion.
A. GOI
B. NABARD
C. RBI
D. FM

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has constituted a Five member High-Level Committee, which is headed by former Chairman of UIDAI Nandan Nilekani to boost Digital Payments and to enhance financial inclusion.

Question 8: Vladimir Putin has invited PM Modi as a main guest to the Eastern Economic Forum in ____________2019.
A. September
B. October
C. November
D. August

Answer and Explanation

Answer: A

Vladimir Putin has invited PM Modi as a main guest to the Eastern Economic Forum in September 2019.

Question 9: The Best Mistakes of My Life is the autobiography of __________________.
A. Sanjay Khan
B. Salim Khan
C. Sohail Khan
D. Yunus Khan

Answer and Explanation

Answer: A

“The Best Mistakes Of My Life” by the veteran actor Sanjay Khan is a coming of age story. It portrays a life of young boy who dared to dream and finally achieved it all through hard work and nobility.

Question 10: Indian Army and _________ have signed an MOU on the Defence Salary Package.
A. BOB
B. PNB
C. SBI
D. NHB

Answer and Explanation

Answer: B Indian Army and Punjab National Bank have signed an MOU on the Defence Salary Package.

Daily Current Affairs: 10 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 10 January 2019 Current Affairs Quiz 10 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest