Current Affairs Quiz 11 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 January 2018

Question 1: The Indian Navy’s all women crew will go around the globe in __ months.
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: C

The crew will take 8 months to go around the globe.

Question 2: What is the market capitalisation of Eastman Kodak?
A. 565 million dollars
B. 600 million dollars
C. 705 million dollars
D. 850 million dollars

Answer and Explanation

Answer: A

The market capitalisation of Eastman Kodak is $565 mn.

Question 3:Which fund wants to invest in Patanjali?
A. Reliance
B. Louis Vuitton
C. Google
D. Birla

Answer and Explanation

Answer: B

Louis Vuitton fund wants to invest Rs.3,200 cr in Patanjali.

Question 4: Which country will build world’s largest solar thermal power plant?
A. US
B. Australia
C. S Korea
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Australia to build world’s largest solar thermal power plant.

Question 5: Which film actor has qualified for nationals in Golf meet?
A. Rajanikanth
B. Ajith
C. Madhavan
D. Vijay

Answer and Explanation

Answer: C

Film Actor R Madhavan has qualified for the nationals in Golf meet.

Question 6: Which country has accused India of distracting it from anti-terror efforts?
A. Nepal
B. China
C. Pakistan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan has accused India of distracting it from anti-terror efforts.

Question 7:India will tour ___ in June 2018.
A. England
B. Ireland
C. Sri Lanka
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

Indian cricket team will tour in Ireland in June.

Question 8: When was the last time Indian cricket team toured Ireland?
A. 2006
B. 2007
C. 2008
D. 2009

Answer and Explanation

Answer: B

India toured Ireland in 2007.

Question 9: Ashwani Lohani is the Chairperson of ___
A. Censor Board
B. Railway Board
C. Cricket Board
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Ashwani Lohani is the chairperson of Railway Board.

Question 10: Bill to increase Green Card allotments by ___ proposed in US
A. 30%
B. 35%
C. 40%
D. 45%

Answer and Explanation

Answer: D

The Bill that is proposed will increase the allotments by 45%.

Daily Current Affairs: 11 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12

Daily Current Affairs 11 january 2018 Current Affairs Quiz january 11 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest