Current Affairs Quiz 11 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 January 2020

Question 1:Chief Minister Naveen Patnaik inaugurated the 8th edition of Odisha MSME International Trade Fair 2020 in ___________.
A. Bhubaneswar
B. Cuttack
C. Rourkela
D. Konark

Answer and Explanation

Answer: A

Chief Minister Naveen Patnaik inaugurated the 8th edition of Odisha MSME International Trade Fair 2020 in Bhubaneswar.

Question 2:Government of India has authorized the amount of _____________ for Indradhanush Natural Gas Pipeline Grid project.
A. Rs 4559 crore
B. Rs 5559 crore
C. Rs 6559 crore
D. Rs 7559 crore

Answer and Explanation

Answer: B

Government of India has authorized the amount of Rs 5559 crore for Indradhanush Natural Gas Pipeline Grid project.

Question 3:India and __________ will conduct 12th edition of bilateral maritime exercise ‘Naseem Al Bahr’ in Mormugao Port, Goa.
A. Oman
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: A

India and Oman will conduct 12th edition of bilateral maritime exercise ‘Naseem Al Bahr’ in Mormugao Port, Goa.

Question 4:The 27th edition of South Asian Trade and Travel Exchange Expo 2020 was held in ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The 27th edition of South Asian Trade and Travel Exchange Expo 2020 was held in New Delhi.

Question 5:Deutsche Bank has projected that Indian economy will reach $7 trillion by _________ in its research report “Imagine 2030”.
A. 2030
B. 2027
C. 2032
D. 2035

Answer and Explanation

Answer: A

Deutsche Bank has projected that Indian economy will reach $7 trillion by 2030 in its research report “Imagine 2030”.

Question 6:World Bank in its Global Economic Prospects report, has projected India’s growth rate at _________ for fiscal year 2020 and 5.8% for fiscal year 2021.
A. 5.3%
B. 5.1%
C. 5.0%
D. 5.2%

Answer and Explanation

Answer: C

World Bank in its Global Economic Prospects report, has projected India’s growth rate at 5% for fiscal year 2020 and 5.8% for fiscal year 2021.

Question 7:__________ in its report ‘Ecowrap’ has lowered India’s Growth Rate to 4.6% for FY 2020.
A. CSO
B. RBI
C. SBI
D. NSSO

Answer and Explanation

Answer: C

SBI in its report ‘Ecowrap’ has lowered India’s Growth Rate to 4.6% for FY 2020.

Question 8:_________ will be the torchbearer in Khelo India Youth Games opening ceremony.
A. Hima Das
B. Dutee Chand
C. Neeraj Chopra
D. Mo. Anas Yahiya

Answer and Explanation

Answer: A

Hima Das will be the torchbearer in Khelo India Youth Games opening ceremony.

Question 9:__________ Veteran footballer Daniele De Rossi announced his retirement.
A. Italian
B. Spanish
C. French
D. German

Answer and Explanation

Answer: A

Italian Veteran footballer Daniele De Rossi announced his retirement.

Question 10: Veteran ________ dancer Minati Mishra passed away.
A. Lavani
B. Odissi
C. Nati
D. Bihu

Answer and Explanation

Answer: B

Veteran Odissi dancer Minati Mishra passed away. She was reported in 2011 to be the oldest-living Odissiperformer. The Government of India honored Mishra in 2012, with the fourth-highest civilian award of Padma Shri.

Daily Current Affairs: 11 January

Daily Current Affairs 11 January 2020 Current Affairs Quiz 11 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest