Current Affairs Quiz January 12 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz January 12 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz January 12 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz January 12 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 January 2018

Question 1:To which cricket team does Kagiso Rabada belong? He recently became the top ranked bowler in Test Cricket.
A. Bangladesh
B. England
C. South Africa
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: C

South African pacer Kagiso Rabada, who recently became the top ranked bowler in Test Cricket, is the youngest bowler, aged 22, ever to top the ICC Test rankings for bowlers.

Question 2:Which Indian Cement Company has agreed to acquire a majority stake in the United Arab Emirates-based Union Cement Company?
A. Shree Cement
B. Ambuja Cement
C. Birla Gold
D. ACC Limited

Answer and Explanation

Answer: A

West Bengal-based cement producer Shree Cement has agreed to acquire a majority stake in the United Arab Emirates-based Union Cement Company, the Company revealed.

Question 3: How many sites with thick deposits of ice beneath Martian surface are exposed on eroding slopes which have been found by NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter mission?
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer and Explanation

Answer: B

8 sites with thick deposits of ice beneath Martian surface are exposed on eroding slopes found by NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter mission.

Question 4:What is the rank of Donald Trump in the list of world leader in Gallup International Association(GIA) annual survey?
A. 10
B. 6
C. 7
D. 11

Answer and Explanation

Answer: D

Donald Trump is ranked 11th and Vladimir Putin was ranked 6th position.

Question 5:How much did Danone dairy businesses account in the company’s revenue in India?
A. 10%
B. 22%
C. 32%
D. 43%

Answer and Explanation

Answer: A

Danone said that despite repeated efforts, dairy businesses accounted for only around 10% of the company’s revenue in India. As a result it will shut down its dairy business in India.

Question 6:What is the name of the women bikers contingent that will take part in Republic Day parade?
A. Happy Nari
B. Seema Bhavani
C. Savita Bhavani
D. Ujwala Vikas

Answer and Explanation

Answer: B

An all women bikers contingent named ‘Seema Bhavani’ from the Border Security Forces will be a part of Republic day parade this year for the first time.

Question 7:How many foreign satellites have been launched by ISRO today?
A. 32
B. 29
C. 28
D. 16

Answer and Explanation

Answer: C

28 foreign satellites are launched by ISRO today.

Question 8:By how many percent shares of crypto-related firms have risen in 2 years?

A. 500%
B. 5600%
C. 123,000%
D. 218,000%

Answer and Explanation

Answer: D

Share prices of 32 publicly traded firms worldwide, that use “blockchain” or “crypto” to describe what they do, have risen 218,000% over the past two years.

Question 9:Who is the England bowler whose record of being the highest ranked Test bowler has been surpassed by Rabada?
A. George Lohmann
B. George Garton
C. Tom Helm
D. Josh Tongue

Answer and Explanation

Answer: A

Rabada achieved this record surpassing the record of former England bowler George Lohmann, who became the highest ranked Test bowler.

Question 10:What is the highest ever rank bagged by any Indian PM in GIA global polls?
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: A

Gallup International Association(GIA) has ranked Indian PM Modi as the number three world leader in its annual survey which is the highest ever ranked bagged by any Indian PM in GIA global polls.

Daily Current Affairs: 12 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12

Daily Current Affairs 12 january 2018 Current Affairs Quiz january 12 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest