Current Affairs Quiz January 14 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz January 14 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz January 14 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz January 14 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 January 2018

Question 1:Which government has recently decided to ban the entry and exit of horses, mules and donkeys?
A. Delhi
B. Maharashtra
C. Madhya Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Due to the outbreak of Glanders disease, the Delhi govt has decided to ban the entry and exit of horses, mules and donkeys.

Question 2:When did Haryana record its worst sex ratio at birth?
A. 2010
B. 2011
C. 2015
D. 2016

Answer and Explanation

Answer: B

Haryana had recorded its worst sex ratio at birth in the 2011 Census with 834 girls per 1,000 boys.

Question 3:When was Internet first introduced in Nepal?
A. 1983
B. 1987
C. 1990
D. 1993

Answer and Explanation

Answer: D

Internet was first introduced in Nepal in 1993.

Question 4:What percent of the total crypto market is comprised of Ethereum?
A. 16%
B. 17%
C. 18%
D. 20%

Answer and Explanation

Answer: C

18% of the total crypto market is comprised of Ethereum and now it has market capitalization of $138 billion.

Question 5:Which company acquired Foodpanda India?
A. Amazon
B. Alibaba
C. Uber
D. Ola

Answer and Explanation

Answer: D

Ola acquired Foodpanda India from Delivery Hero Group for $31.7 million. Ola acquired 100% stake in Foodpanda India.

Question 6:Who won Australian Open boys singles title in 2009 in tennis?
A. Leander Paes
B. Andy Murray
C. Yuki Bhambri
D. Roger Federer

Answer and Explanation

Answer: C

Yuki Bhambri won Australian Open boys singles title in 2009.

Question 7:How much did InnoVen Capital loan to startups in 2017?
A. 75 million dollars
B. 85 million dollars
C. 56 million dollars
D. 45 million dollars

Answer and Explanation

Answer: A

InnoVen Capital loaned $75 million to startups in 2017. InnoVen Capital likely to invest $100 mn in Indian startups in 2018.

Question 8:Which country other than India had laid down the optical fibre in Nepal for Internet services?
A. USA
B. Russia
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Nepal opened a new optical fibre link to China ending its dependence on India for Internet services.

Question 9:When did Haryana record its highest sex ratio at birth?
A. 2013
B. 2015
C. 2016
D. 2017

Answer and Explanation

Answer: D

Haryana records its highest sex ratio at birth in 2017 with 914 girls per 1,000 boys.

Question 10:Which state received a false alert of incoming ballistic missile?
A. Hawaii
B. California
C. Texas
D. Florida

Answer and Explanation

Answer: A

An emergency alert warning people of an incoming ballistic missile was mistakenly dispatched to mobile phones across US” Hawaii.

Daily Current Affairs: 14 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16

Daily Current Affairs 14 january 2018 Current Affairs Quiz january 14 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]