Current Affairs Quiz 15 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 January 2019

Question 1: Who is the Chairperson of ICC?
A. Kavin Richardson
B. Dave Richardson
C. Shashank Manohar
D. Praful Patel

Answer and Explanation

Answer: C

Chairperson: Shashank Manohar || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates || CEO: Dave Richardson || Founded: 15 June 1909 || Motto: Cricket for good.

Question 2: Where is the headquarter of ICICI Bank?
A. Pune
B. Mumbai
C. Vadodara
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai || Founder: Industrial Credit and Investment Corporation of India || Founded: June 1994, Vadodara

Question 3: Where is the headquarter of Accenture?
A. Dublin
B. New York
C. Chicago
D. Los Angelis

Answer and Explanation

Answer: A

Accenture is a global management consulting and professional services firm that provides strategy, consulting, digital, technology and operations services. A Fortune Global 500 company, it has been incorporated in Dublin, Ireland

Question 4: Who is the Chief Minister of Puducherry?
A. V Narayanasamy
B. Kiran Bedi
C. LK Joshi
D. IK Gujaral

Answer and Explanation

Answer: A

Puducherry: Chief Minister: Shri. V. Narayanasamy || Lt. Governor: Dr. Kiren Bedi.

Question 5: PM Modi has been awarded the ______________ Presidential award by the World Marketing Summit India.
A. Philip Kotler
B. Philip Kochhar
C. Philip Koler
D. Philip Koter

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has awarded the first-ever Philip Kotler Presidential award by the World Marketing Summit India.

Question 6: The Energy and Resources Institute is a research institute in ____________ that specializes in the fields of energy, environment and sustainable development.
A. Pune
B. Mumbai
C. Vadodara
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Founder: Darbari S Seth || Founded: 1974 || Director General: Dr. Ajay Mathur || Subsidiary: ONGC Teri Biotech Limited || Type of business: Research, Non-profit organisation

Question 7: Trishna Gas project of ____________ in Tripura has been approved by The National Wildlife Board.
A. IOCL
B. HPCL
C. ONGC
D. BPCL

Answer and Explanation

Answer: C

Trishna Gas project of ONGC in Tripura has been approved by The National Wildlife Board.

Question 8: The 9th International Micro Irrigation Conference on Modern Agriculture will be held in ______________, Maharashtra.
A. Dhulia
B. Nasik
C. Pune
D. Aurangabad

Answer and Explanation

Answer: D

The 9th International Micro Irrigation Conference on Modern Agriculture will be held in Aurangabad, Maharashtra.

Question 9: In 24th Critics’ Choice Awards, Christian Bale has won Best Actor Award for _____________.
A. Vice
B. The Wife
C. Roma
D. A Star Is Born

Answer and Explanation

Answer: A

In 24th Critics’ Choice Awards, Christian Bale has won Best Actor Award for ‘Vice’.

Question 10: Footballer Mohammed Zulfiqaruddin was a part of the fourth place finishing team in the _____________ Olympics in Melbourne.
A. 1951
B. 1956
C. 1960
D. 1966

Answer and Explanation

Answer: B

Footballer Mohammed Zulfiqaruddin was a part of the fourth place finishing team in the 1956 Olympics in Melbourne.

Daily Current Affairs: 15 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 15 January 2019 Current Affairs Quiz 15 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest