Current Affairs Quiz 16 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 January 2018

Question 1: Mukhtar Abbas Naqvi is ___ Minister
A. External Affairs
B. Minority Affairs
C. Sports
D. Railway

Answer and Explanation

Answer: B

Mukhtar Abbas Naqvi is Minority Affairs Minister.

Question 2: Bipin Rawat is the Chief of Indian ___
A. Army
B. Navy
C. Air Force
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Bipin Rawat is the Chief of Indian Army.

Question 3:Which city’s metro has started a selfie contest?
A. Bangalore
B. Chennai
C. Lucknow
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

Lucknow metro has started a selfie contest to attract passengers.

Question 4:Dinesh Karthik is ___ wicketkeeper.
A. US
B. Australia
C. India
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Dinesh Karthik is Indian wicket keeper.

Question 5: Mount Mayon is a volcanic region in ___
A. Ireland
B. Bali
C. Philippine
D. Andaman

Answer and Explanation

Answer: C

Mount Mayon is a volcanic region in Philippine.

Question 6:In which country’s Indian Embassy did a rocket land?
A. UK
B. China
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: D

A rocket landed in Indian Embassy in Kabul, Afghanistan.

Question 7:Carillion is __ based construction company.
A. US
B. Ireland
C. UK
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

Carillion is a UK based construction company.

Question 8: Which company in India has the highest market capitalisation?
A. Hindustan Unilever
B. Reliance
C. Tata
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Reliance has the highest market capitalisation in India.

Question 9: Prithvi Shaw is the captain of which country’s U-19 team?
A. India
B. New Zealand
C. Zimbabwe
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Prithvi Shaw is the captain of India’s U-19 team.

Question 10: Ethereum fell by __
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: B

Ethereum fell by 20% in the last 24 hrs.

Daily Current Affairs: 16 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16

Daily Current Affairs 16 january 2018 Current Affairs Quiz january 16 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest