Current Affairs Quiz 16 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 January 2019

Question 1: Where is the headquarter of Association of Tennis Professionals ?
A. London
B. Paris
C. New York
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: A

Association of Tennis Professionals (ATP):- Chairman‎: ‎Chris Kermode || Headquarters: London, United Kingdom

Question 2: Where is the headquarter of Exim Bank?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai || CEO: David Rasquinha || Founded: 1982 || Subsidiaries: Export Import Bank of India, London Branch, Export-Import Bank of India, Asset Management Arm

Question 3: Who is the CEO of Axis Bank?
A. Amitabh Chaudhry
B. Amitabh Kant
C. Aditya Puri
D. M Sivan

Answer and Explanation

Answer: A

Axis Bank:- CEO: Amitabh Chaudhry || Headquarters: Mumbai || Tagline: Badhti Ka naam Zindagi

Question 4: Who is the president of Badminton Association of India?
A. Mahanta Sarma
B. Hemant Biswa
C. Himanta Biswa Sarma
D. Mahanta Biswa Sarma

Answer and Explanation

Answer: C

Badminton Association of India:- President: Himanta Biswa Sarma || Headquarters: New Delhi

Question 5: The ___________ Army day is to be celebrated on January 15, 2019.
A. 69th
B. 70th
C. 68th
D. 71th

Answer and Explanation

Answer: A

The 69th Army day is to be celebrated on January 15, 2019.

Question 6: Andy Murray is two-time Wimbledon champion and former world number one from __________.
A. Germany
B. France
C. Britain
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

Andy Murray is two-time Wimbledon champion and former world number one from Britain.

Question 7: __________ has been appointed as the CEO of International Cricket Council.
A. Manu Saney
B. Minu Sawhney
C. Manu Sawhney
D. Minu Saney

Answer and Explanation

Answer: C

Manu Sawhney has been appointed as the CEO of International Cricket Council.He will be replacing David Richardson in July 2019.

Question 8: Telangana Govt. has approved Sita Rama Lift Irrigation Project which aims to divert __________ river water for irrigation.
A. Godavari
B. Mahanadi
C. Krishna
D. Narmada

Answer and Explanation

Answer: A

Telangana Govt. has approved Sita Rama Lift Irrigation Project which aims to divert Godavari river water for irrigation.

Question 9: The India Book of Records has certified the 111.2-feet Shiva lingam of Maheshwaram Sri Shiva Parvathy Temple at Chenkal, __________ as the tallest Shiva lingam in the country.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Puducherry
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

The India Book of Records has certified the 111.2-feet Shiva lingam of Maheshwaram Sri Shiva Parvathy Temple at Chenkal, Kerala as the tallest Shiva lingam in the country.

Question 10: Chang’e 4 is a _____________ lunar exploration mission that achieved the first soft landing on the far side of the Moon, on 3 January 2019.
A. Japanese
B. Chinese
C. Korean
D. Malaysian

Answer and Explanation

Answer: B

Chang’e 4 is a Chinese lunar exploration mission that achieved the first soft landing on the far side of the Moon, on 3 January 2019.

Daily Current Affairs: 16 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 16 January 2019 Current Affairs Quiz 16 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest