Current Affairs Quiz 16 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 16 January 2020

Question 1:Indian Coast Guard commissioned two ships — Annie Besant and Amrit Kaur at ________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kochi

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Coast Guard commissioned two ships — Annie Besant and Amrit Kaur at Kolkata.

Question 2:Indian Army Officer Captain __________ will be the first woman to lead Republic Day contingent.
A. Tania Sachdeva
B. Tania Shergill
C. Tanya Shergill
D. Tanya Sachdeva

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Army Officer Captain Tania Shergill will be the first woman to lead Republic Day contingent.

Question 3:Who is the winner of Sir Garfield Sobers Trophy for Best Cricketer of the Year at ICC Awards 2019?
A. Ben Stokes
B. Virat Kohli
C. Rohit Sharma
D. Pat Cummins

Answer and Explanation

Answer: A

Sir Garfield Sobers Trophy for Best Cricketer of the Year: Ben Stokes

Question 4:Who is the winner of Women’s Cricketer of the Year at ICC Awards 2019?
A. Alyssa Healy
B. Mithali Raj
C. Chanida Sutthiruang
D. Ellyse Perry

Answer and Explanation

Answer: A

Women’s Cricketer of the Year: Ellyse Perry of Australia

Question 5:____________ was awarded with Spirit of Cricket ICC Award 2019 for the incident in which he asked fans not to boo Steve Smith of Australia.
A. Hardik Pandya
B. Virat Kohli
C. Rohit Sharma
D. KL Rahul

Answer and Explanation

Answer: B

Virat Kohli was awarded with Spirit of Cricket ICC Award 2019 for the incident in which he asked fans not to boo Steve Smith of Australia.

Question 6:___________has been awarded for its initiatives for plastic waste management with the Swachhata Darpan Awards 2019.
A. Cuttack
B. Bhubaneswar
C. Puri
D. Digha

Answer and Explanation

Answer: C

Puri, Odisha has been awarded for its initiatives for plastic waste management with the Swachhata Darpan Awards 2019.

Question 7:_____________ has announced the incremental investment of 1 USD billion in India.
A. Best Buy
B. Walmart
C. Amazon
D. The Home Depot

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon has announced the incremental investment of 1 USD billion in India.

Question 8:Bangladesh’s state-owned radio public broadcaster Bangladesh Betar and ___________ have collaborated for a content sharing programme.
A. All India Radio
B. Doordarshan
C. Prasar Bharati
D. Press Information Bureau

Answer and Explanation

Answer: A

Bangladesh’s state-owned radio public broadcaster Bangladesh Betar and All India Radio have collaborated for a content sharing programme.

Question 9:India and ___________ Information and Broadcasting Ministers’ Meet 2020 was held in New Delhi.
A. Myanmar
B. Bhutan
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: D

India and Bangladesh Information and Broadcasting Ministers’ Meet 2020 was held in New Delhi.

Question 10:Army Day is celebrated on _____________ every year in India.
A. 14 January
B. 15 January
C. 16 January
D. 17 January

Answer and Explanation

Answer: B

Army Day is celebrated on 15 January every year in India. It is in recognition of Field Marshal Kodandera M. Cariappa’s taking over as the first Commander-in-Chief of the Indian Army from General Sir Francis Butcher, the last British Commander-in-Chief of India, on 15 January 1949.

Daily Current Affairs: 16 January

Daily Current Affairs 16 January 2020 Current Affairs Quiz 16 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest