Current Affairs Quiz 17 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 17 January 2019

Question 1: Who is the Manager of Arsenal FC?
A. Unai Emery
B. Mauricio Pochettino
C. Ernesto Val Verde
D. Tom Herman

Answer and Explanation

Answer: A

Manager: Unai Emery || Arena/Stadium: Emirates Stadium || Owner: Kroenke Sports & Entertainment || Locations: England, United Kingdom, London, United Kingdom

Question 2: Who is the Prime Minister of Australia?
A. Julia Gillard
B. Scott Morrison
C. Malcolm Turnbull
D. Peter Dutton

Answer and Explanation

Answer: B

Australia:- Capital: Canberra || Currency: Australian Dollar || Prime Minister: Scott Morrison

Question 3: Who is the Governor of Tamil Nadu?
A. Banwarilal Purohit
B. Balram Das Tandon
C. Jayant Sinha
D. Edappadi K. Palaniswami

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu :- Capital: Chennai || Governor: Banwarilal Purohit || Chief Minister: Edappadi K. Palaniswami

Question 4: Sandi Bird Sanctuary is a bird sanctuary in Hardoi district of ______________.
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Gujarat
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Sandi Bird Sanctuary is a bird sanctuary in Hardoi district of Uttar Pradesh, India. The sanctuary is located at a distance of 19 km on Hardoi-Sandi Road in Sandi in Hardoi district of Uttar Pradesh. Sandi Bird Sanctuary is 1 km from Sandi town on Main Road at Nawabganj, near Sandi Police Station of Hardoi district.

Question 5: Acc. to India’s Ambassador to the US _____________ in US-India Business Council, India will purchase USD 5 billion worth of Oil and Gas from USA every year.
A. Harsh Vardhan Shringla
B. Harsh Vardhan Shringhi
C. Harsh Vardhan Shrimal
D. Harsh Vardhan Shriman

Answer and Explanation

Answer: A

Acc. to India’s Ambassador to the US Harsh Vardhan Shringla in US-India Business Council, India will purchase USD 5 billion worth of Oil and Gas from USA every year.

Question 6: First National Level Sports Meet for the students of Eklavya Model Residential Schools was held at GMC Balayogi Stadium, ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

First National Level Sports Meet for the students of Eklavya Model Residential Schools was held at GMC Balayogi Stadium, Hyderabad.

Question 7: D Gukesh from ___________ has become the 2nd Youngest Grand Master in the world and the youngest Grand Master in India.
A. Andhra Pradesh
B. Kerala
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: D

D Gukesh from Tamil Nadu has become the 2nd Youngest Grand Master in the world and the youngest Grand Master in India.

Question 8: PM Modi will inaugurate the ______________ edition of the Vibrant Gujarat Summit on 18th January,2019.
A. 11th
B. 10th
C. 9th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi will inaugurate the 9th edition of the Vibrant Gujarat Summit on 18th January, 2019.

Question 9: ‘Global Aviation Summit 2019’ was inaugurated by Civil Aviation Minister Suresh Prabhu in Mumbai which is being organized by Ministry of Civil Aviation with __________.
A. FICCI
B. CCI
C. NASSCOM
D. GOI

Answer and Explanation

Answer: A

‘Global Aviation Summit 2019’ was inaugurated by Civil Aviation Minister Suresh Prabhu in Mumbai which is being organized by Ministry of Civil Aviation with FICCI.

Question 10: Lawyer Yu Wensheng from ____________ has won a Franco-German human rights award for his ‘exceptional contribution’ to the protection and promotion of human rights.
A. Japan
B. China
C. Korea
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: B

Lawyer Yu Wensheng from China has won a Franco-German human rights award for his ‘exceptional contribution’ to the protection and promotion of human rights.

Daily Current Affairs: 17 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan.-1Jan.-2Jan.-3Jan.-4Jan.-5
Jan.-6Jan.-7Jan.-8Jan.-9Jan.-10
Jan.-11Jan.-12Jan.-13Jan.-14Jan.-15
Jan.-16Jan.-17

Daily Current Affairs 17 January 2019 Current Affairs Quiz 17 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest