Current Affairs Quiz 2 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 January 2018

Question 1: Harsh Vardhan is a ___
A. Journalist
B. Minister
C. Scientist
D. Sportsperson

Answer and Explanation

Answer: B

Harsh Vardhan is the Union Minister of Science.

Question 2: Which city will get a floating market?
A. Vizag
B. Chennai
C. Kolkata
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Kolkata will get its first floating market with 200 shops.

Question 3: India ranks __ in world in nanotechnology.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

India ranks 3rd in world in nanotechnology.

Question 4: S Korea offers talks to ___ over participation in Olympic games.
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: D

S Korea offers talks to North Korea over participation in 2018 Winter Olympic games.

Question 5: Who is the Secretary General of UN?
A. Ban-ki-Moon
B. Antonio Guterres
C. Christian Lagarde
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: B

Antonio Guterres is the Secretary General of United Nations Organisation.

Question 6:_____ has legalised the sale of marijuana
A. India
B. Germany
C. Dubai
D. California

Answer and Explanation

Answer: D

California legalises sale of marijuana.

Question 7:Foreign bank ATMs in India fell by _____
A. 16%
B. 18%
C. 20%
D. 22%

Answer and Explanation

Answer: B

Foreign bank ATMs in India fell by 18%.

Question 8: Which state police will learn foreign languages?
A. Madhya Pradesh
B. Delhi
C. Haryana
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi state police will learn to assist foreign nationals.

Question 9:Donald Trump accused __ of transferring oil to North Korea.
A. South Korea
B. Israel
C. China
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump accused China of transferring oil to North Korea.

Question 10: India ranks __ in world in terms of scientific publications
A. 5
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

India ranks fifth in world in terms of scientific publications.

Daily Current Affairs: 2 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest