Current Affairs Quiz 2 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 January 2019

Question 1: What is the capital of Morocco?
A. Rabat
B. Dirham
C. Moroccan
D. Morocco City

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Rabat || Currency: Moroccan dirham

Question 2: Where is the headquarter of DRDO?
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: New Delhi || Founded: 1958 || Motto: बलस्य मूलं विज्ञानम्; “Strength’s Origin is in Science” (Sanskrit) || Minister responsible: Nirmala Sitharaman, Minister of Defence || Subsidiary: Gas Turbine Research Establishment

Question 3: Who is the President of France?
A. Emmanuel Macron
B. Nicolas Sarkozy
C. Di Francisco
D. Dimitri Hayat

Answer and Explanation

Answer: A

France: President: Emmanuel Macron || Capital: Paris || Currency: Euro, CFP Franc

Question 4: What is the tagline of UCO Bank?
A. The United India’s Bank
B. A Bank You Can Name Upon
C. Tradition Of Trust
D. Honour Your Trust

Answer and Explanation

Answer: D

UCO Bank :- Headquarters: Kolkata, West Bengal || MD & CEO: Shri Atul Kumar Goel || Tagline: Honour Your Trust

Question 5: RBI was founded on 1st _________ 1935.
A. March
B. January
C. April
D. July

Answer and Explanation

Answer: C

RBI:- Founded: 1st April 1935 || Headquarters: Mumbai || Governor: Mr. Shaktikanta Das.

Question 6: Axis Bank’s Managing Director and CEO Shikha Sharma will be replaced by ___________, effective January 1, 2019.
A. Amitabh Shah
B. Amitabh Kant
C. Amitabh Chaudhry
D. Amitabh Saha

Answer and Explanation

Answer: C

Axis Bank’s Managing Director and CEO Shikha Sharma will be replaced by Amitabh Chaudhry, effective January 1, 2019.

Question 7: Where is the headquarter of Bank of India?
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: C

Bank of India is commercial bank with headquarters at Bandra Kurla complex, Mumbai and it is one of the top 5 banks in India. Founded in 1906, it has been government-owned since nationalisation in 1969. || CEO: Dinabandhu Mohapatra

Question 8: ________ has been appointed new chairman of Railway Board.
A. VK Yadav
B. Ashwani Lohani
C. MK Misra
D. Ashwani Shah

Answer and Explanation

Answer: A

VK Yadav has been appointed new chairman of Railway Board.

Question 9: Larry Roberts who was the program manager for ____________ has passed away.
A. WWW
B. INTERnet
C. INTRAnet
D. ARPAnet

Answer and Explanation

Answer: D

Larry Roberts who was the program manager for The Advanced Research Projects Agency Network (ARPAnet) has passed away.

Question 10: Provision coverage ratio of PSU banks is on the rise and crossed the __________ mark.
A. 76%
B. 66%
C. 56%
D. 46%

Answer and Explanation

Answer: B

Provision coverage ratio of PSU banks is on the rise and crossed the 66% mark.

Daily Current Affairs: 2 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 2 January 2019 Current Affairs Quiz 2 January 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest